Annonce
Kerteminde

Debat: Hvorfor spørger man ikke de ældre?

Bjarne Hilmersson. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: I Fyens Stiftstidende, Kerteminde 10 juli, kan man læse artiklen ”Nu skal fremtidens ældrepleje besluttes.” Det fremgår tydeligt deraf, hvad Borgmester Kasper Olesen mener, om hvordan der skal bygges nye plejehjem. Som han udtrykker det, nogle snakker private plejehjem, nogle offentlige, nogle store enheder og nogle snakker små.

Om det skal være dit eller dat, er et spørgsmål om ideologi og overbevisning, fortsætter borgmesteren. Og så vil han læne sig op af dem, der har forstand på det, siger borgmesteren. Og taler om magiske tal fra fondene.

På samme sider fortæller Britt Pedersen, formand for Ældre og Handicapudvalget, sine meninger om, hvem der der kommer først af Munkebo eller Kerteminde med nye plejehjem. Det drejer sig jo om økonomi og valget af plejehjemtype. Det drejer sig også om dagcenter og nyt fælleskøkken, siger Britt Pedersen.


Hvorfor spørger de ikke de ældre borgere, om de er enige?

Bjarne Hilmersson


Der er tale om fremtidens ældrepleje (6-7 år), hvor der ikke bliver råd til ekstraservice og friplejehjem, fordi beboerne har arbejdet på Lindø, siger formanden. Skal servicen da være dårligere for disse ældre borgere i Munkebo og Kerteminde? Og i så fald, hvor ringe? Har de to socialdemokrater borgmesteren og formanden allerede besluttet dette. Hvorfor spørger de ikke de ældre borgere, om de er enige? Eller venter til efteråret, hvor det nye Seniorråd er på plads. Der vil der være mulighed for at høre de ældres mening, også. Men som bekendt, ”når katten er ude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Tidligere Fyens-journalist tæt på eksplosion: Det ser ud, som om der var placeret bomber overalt

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce