Annonce
Debat

Debat: Hvorfor skære ned på friskoler? Børnenes statsminister svigter børnene

Tilskud: Mette Frederiksen (S) proklamerede før valget, at hun ville være børnenes statsminister. Det svigter hun nu ved at gå den direkte modsatte vej med sit forslag om at beskære de frie grundskoler. Statsminister Mette Frederiksen og Socialdemokraterne svigter på den måde børnene. Det vil vi ikke være med til i Venstre. Radikale Venstre og SF må nu træde i karakter og stå ved det, som de sagde i valgkampen, at der ikke måtte ske forringelser for børnene eller vil De radikale og SF skrive under på socialdemokraternes beskæring på børneområdet. Radikale Venstre og SF kan i de kommende finanslovsforhandlinger gå imod socialdemokraternes forslag og sammen med os i Venstre forhindre nedskæring på de frie grundskoler.

Gode folkeskoler og mange friskoler er ikke modsætninger. Det er frit valg og sund konkurrence mellem forskellige muligheder.

Med en koblings- og tilskudsprocent på 76 procent giver det alle mulighed for at vælge frit mellem forskellige skoler, ligesom det også er sikret, at friskolerne tager socialt ansvar for dem med ekstra behov.

Mange steder er friskolerne, ligesom folkeskolerne, omdrejningspunktet for det frivillige forenings- og idrætsliv. Med stort engagement er det med til at sikre liv og aktivitet i mange landsbyer.

Erling Bonnesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Annonce