Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat: Hvorfor kun sortere til genbrug i fire bunker fremover?

Faaborgs nuværende affaldsordning fungerer aldeles glimrende, mener læserbrevsskribent Erik Ljungdahl. Foto: Torsten Cilleborg

Lokaldebat: Vi har flere steder, blandt andet i avisen, læst om ændring af affaldssorteringen.

Jeg har på rejse rundt i landet fortalt om Faaborgs fortrinlige, alsidige sortering, som jeg hele tiden har troet var foregangsbillede for andre. Som vi borgere godt vil være med til, og som jeg har refereret til, når en anden dansk kommune talte om store fremskridt ved at sortere i tre-fire-fem "bunker".

Men nu skal bunkerne slås sammen, hvad det er svært at forstå logikken i.

Kan FFV, som ønsker dette ske, ikke på en klar og overskuelig måde forklare, hvorfor det er bedre at sortere i fire rum end at bibeholde de i øjeblikket otte forskellige poser plus en restaffaldsspand plus yderligere et rum for dem, der som os anvender madaffald i komposten. Fremover fra 10 ned til fire bunker.

Det kunne være nyttigt at se det fra begge aspekter, det vil sige både genbrugsmæssigt og økonomisk. Hvori også de 60 millioner investerede kroner indgår i sidste.

Ligesom jeg anmoder FFV opstille det regnestykke, som giver os borgere en besparelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];