Annonce
Kerteminde

Debat: Hvor ynkeligt at spare på de svageste

Annonce

Læserbrev: Jeg vidste ikke rigtigt, om jeg skulle grine eller græde, da jeg læste Kerteminde-redaktionens opslag i lørdagsavisen. Den store artikel omhandlede planerne om at spare 3,5 mio. kroner på nogle af vores samfunds allersvageste borgere: Handicappede unge mellem 18 og 23 år.

Øget brugerbetaling, vakuumpakket mad, afskaffelsen af den kommunale bus til denne gruppe og sågar afskaffelsen af udflugter, som årligt koster kommunen hele 80.000 kroner. Hvor ynkeligt.

I en anden lille artikel på samme opslag kan man læse, at kommunen har ansat en ny chefjurist i stedet for Leif Hansen, der har nået pensionsalderen.

Men Leif Hansen fortsætter på halv tid til at forestå det videre forløb med salget og bebyggelsen af Nordre Havnekaj. Hvor kommunen i parantes bemærket forærer en investor 2,5 millioner kroner for at bebygge Ndr. Havnekaj. Og betaler i dyre domme for konsulentbistand til blandt andet advokatfirmaet Kromann & Reumert for juridisk bistand i forbindelse med projektet.

Der er altså tale om en udvidelse af den juridiske stab med en halv medarbejder i en tid, hvor der skæres ind til benet. Og hvor Kerteminde Kommune i forvejen ligger tårnhøjt i forbrug til ledelse og administration. I forhold til landsgennemsnittet burde der fyres omkring 12 medarbejdere i ledelse og administration. Hvis man sammenligner med Nordfyns Kommune med 29.000 indbyggere, kunne der afskediges omkring 40 medarbejdere. Utroligt, men desværre sandt - de kommunale nøgletal lyver ikke.

Ved valget gik alle partier ind for, at der skulle flyttes resurser fra administration til varme hænder - som jeg ser det, gør byrådet lige det modsatte.

Henrik Mohr. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce