Annonce
Kerteminde

Debat: Hvor mange stormflode skal Kerteminde have?

Læserbrev: Uanset hvad må man bare konstatere, at det er ejerne, som står med problemerne, når vandet kommer. Men er det overhovedet realistisk at finde økonomien til en stormflodsbeskyttelse?

I det forrige stormflodsprojekt var bidragene sammensat i forhold til sikringshøjden (skema på hjemmesiden www.folkeslusen.dk).

Donationen fra Realdania har formentlig en udløbsdato (grafik på hjemmesiden). Der er 328 ejendomme, som ikke kan få udbetalt stormflodserstatning for stormfloder op til 150 centimeter.

Pengene fra Realdania er der nu, så hvor længe synes du, det giver mening at vente?

Stormfloden i 2006 kostede i gennemsnit 108.000 kroner per ejendom. Fordelingen af bidrag for private i det forrige stormflodsprojekt kan ses på hjemmesiden.

Stormflodsbeskyttelse kan betales i små månedlige rater. Hvor mange flere stormfloder synes du, Kerteminde skal have, inden der skal laves en beskyttelse?

Som alternativ til en fast model for, hvem der skal bidrage med hvor meget til en stormflodsbeskyttelse, kan man basere økonomien på frivillige bidrag. Men hvad er nu det for noget hippie-bras?

Ja, det er et godt spørgsmål. Men hvor godt var det egentlig, at partdelingsmodellen blev modtaget i det forrige projekt?

Men er der så ikke nogen, som fedtspiller og lader de andre betale. Jo, det kan ikke afvises, men er en fast model for bidragene bedre? Hvis der er mange, som ikke vil bidrage, bliver stormflodsbeskyttelsen ikke til noget, og så vil vi helt sikkert blive ramt af stormflod igen – og igen –og igen.

Mange betaler vejhjælp til en bil, som repræsenterer en mindre værdi end boligen, og risikoen er væsentligt lavere end for udgifterne efter en stormflod.

Annonce
En uge efter stormflod i sommerhusområdet i Munkebo ved Kerteminde, er der igen oversvømmelser. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce