Annonce
Sydfyn

Debat: Hvis vi alle bidrager, kan vi få Danmarks grønneste kommune

Bjarne Olsen, Svendborg,. Arkivfoto: Andreas Bastiansen
Annonce

Læserbrev: Svar på læserbrev fra Bjarne Gregersen.

Da store centrale kraftværker producerede strøm, havde de store problemer med at komme af med kølevandet. Derfor gav det god mening at udnytte det til fjernvarme. Nu komme el primært fra vind og sol.

Affald skal ikke brændes mere, det skal genanvendes til nye produkter.

Vi er på vej ind i elektricitetens verden, og vi er så heldige, at alle allerede har fået lagt strøm ind i deres huse. Det kan ud over lys også give ekstrem billig varme og lade vores elbiler op, vel at mærke uden at overbelaste el-nettet. Der findes allerede APP's der kan styre dette. Vi mangler bare at få Dansk Energi til at forstå det. (Samt Flow El-net)

Derved undgår vi at få gravet alle vores veje op for at lægge tabsgivende fjernvarmerør ned og skifte dem med jævne mellemrum.

Husk at nye fjernvarmekunder skal betale samtlige udgifter til etablering af nye fjernvarmeområder, det er meget dyrt!


Husk at nye fjernvarmekunder skal betale samtlige udgifter til etablering af nye fjernvarmeområder, det er meget dyrt


Det er sådan, at man kan varme et standard hus op med 4.000 kWh el, og fra årsskiftet får man en el-afgiftsrabat inkl. moms på 1,12 kr. pr kWh af forbrug over 4000 kWh, hvis huset er el-opvarmet. Derved ender man under 3.000 kr. i varme pr. år. Den samme rabat opnås på el til el-bilen. Det vil sige at man kan køre 15.000 km om året for ca. 1.500 kr. Det kan man ikke, hvis man har fjernvarme, der skal man ligge 2.200 kr. oven i til elafgift.

Så Bjarne, vær du glad for, at du ikke har fjernvarme og få bestilt en varmepumpe, det behøver ikke at være så dyrt, og staten giver ca. 28.000 kr. i tilskud til varmepumpen og tilskud til afkobling af gasnettet, jeg hjælper dig gerne.

Hvis vi alle bidrager, kan vi få Danmarks ”grønneste” kommune!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce