Annonce
Læserbrev

Debat: Hvem vogter vogterne?

Læserbrev: Farcen om endnu et anlægsprojekt fortsætter i Svendborg, og mange, der ikke har deres gang i nærheden af rådhuset, må ryste voldsomt på hovedet over forløbet. For kan det virkelig passe, at en embedsmand kan undlade en vigtig oplysning fra politiet, især når alle ved, sagen har politisk bevågenhed? Kan denne embedsmand, af egen fri vilje forstås, vælge kun at informere rådgivere, men ikke sine foresatte eller de politiske beslutningstagere, fordi han føler noget ikke er vigtigt? Kan man have en medarbejder, der er smagsdommer på, om et notat fra politiet, som går imod den politiske linje udvalgsformanden ønsker, skal vedlægges en sag til flere millioner?

Det må man så forstå på avisen, at det er helt ok for kommunen, nu har man jo sagt undskyld.

I stedet for at lege stoleleg på skrømt og klandre Venstre burde borgmesteren så ikke tage sin kommunaldirektør ind til en venlig samtale og forklare, at den slags aldrig sker igen? Denne medarbejder har jo hældt brænde på det bål, som i mange år har ulmet omkring visse politikere - og i min optik den enes manglende evne til samarbejde. Kan det klares med et "vi har jo ikke en nulfejls-kultur"?

Derfor ville det være rart som en af dem, der betaler gildet, at vide, at den pågældende medarbejder ville møde de konsekvenser almindelige mennesker møder på et job, og at den personaleansvarlige også har haft en så kammeratlig samtale med sin borgmester, at han får styr på butikken Svendborg.

Der er bøvl nok politisk. Vi behøver ikke ansatte, der bidrager til lus i skindpelsen.

Annonce
Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce