Annonce
Læserbrev

Debat: Hvem vogter vogterne?

Læserbrev: Farcen om endnu et anlægsprojekt fortsætter i Svendborg, og mange, der ikke har deres gang i nærheden af rådhuset, må ryste voldsomt på hovedet over forløbet. For kan det virkelig passe, at en embedsmand kan undlade en vigtig oplysning fra politiet, især når alle ved, sagen har politisk bevågenhed? Kan denne embedsmand, af egen fri vilje forstås, vælge kun at informere rådgivere, men ikke sine foresatte eller de politiske beslutningstagere, fordi han føler noget ikke er vigtigt? Kan man have en medarbejder, der er smagsdommer på, om et notat fra politiet, som går imod den politiske linje udvalgsformanden ønsker, skal vedlægges en sag til flere millioner?

Det må man så forstå på avisen, at det er helt ok for kommunen, nu har man jo sagt undskyld.

I stedet for at lege stoleleg på skrømt og klandre Venstre burde borgmesteren så ikke tage sin kommunaldirektør ind til en venlig samtale og forklare, at den slags aldrig sker igen? Denne medarbejder har jo hældt brænde på det bål, som i mange år har ulmet omkring visse politikere - og i min optik den enes manglende evne til samarbejde. Kan det klares med et "vi har jo ikke en nulfejls-kultur"?

Derfor ville det være rart som en af dem, der betaler gildet, at vide, at den pågældende medarbejder ville møde de konsekvenser almindelige mennesker møder på et job, og at den personaleansvarlige også har haft en så kammeratlig samtale med sin borgmester, at han får styr på butikken Svendborg.

Der er bøvl nok politisk. Vi behøver ikke ansatte, der bidrager til lus i skindpelsen.

Annonce
Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];