Annonce
Debat

Debat: Hvem er du og hvem taler du for?

Læserbrev: Under overskriften "Bevar Svendborgs fremtid" gemmer der sig tre skriftkloge mænd. De to er for mig uinteressante, mens den førstnævnte virkelig optager mit sind. Jeg skriver direkte af: "Per Nykjaer Jensen, formand for Svendborg Erhvervsråd, formand for Erhvervsforum Svendborg, byrådskandidat for Venstre og indehaver af European Technology. Sundbakken 15!"

Da indlægget er omkring Ribers grund, og at Per N. Jensen stort set er ligeglad med hvad der bygges (for som han selv skriver, det er ligesom at gå fra barn til voksen, den forandring sker jo bare), og under hvilke betingelser, ja spørger jeg mig selv: hvem af de fire personer er du (fem hvis Sundbakken 15 er synonym for privat)? Og har du hele Svendborg Erhvervsråd og hele Erhvervsforum Svendborg bag dig, eller bruger du bare disse titler for at fylde? Hvis du bruger titlerne for at fylde, så skam dig, hvis Erhvervsrådet og Erhvervsforum står bag, så skam jer!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Annonce