Annonce
Kerteminde

Debat: Hvaler skal ikke leve i fangenskab i Kerteminde

Annonce

Læserbrev: Freja er 24 år. Hun har tilbragt de sidste 22 år i fangenskab på alt for lidt plads og uden mulighed for at leve et bare nogenlunde naturligt liv. En meget sørgelig skæbne, som Fjord&Bælt nu vil have, at et nye marsvin skal dele.

Er det et værdigt liv?

Nej. Det tror jeg, de fleste kan blive enige om.

Den holdning deler direktør i Fjord&Bælt, Mette Thybo, tilsyneladende ikke. På Fyens.dk udtaler hun 8. november, at de arbejder for, at der går endnu et marsvin i nettet. Hun siger desuden, at ”Hele året i år er der kun gået to i nettene, så det er jo ikke mange.”

Et marsvin, der fjernes fra naturen til et unaturligt liv på ekstremt begrænset plads, er et for mange.

Forskning viser tydeligt, at det ikke er muligt at tilbyde marsvin og andre hvaler i fangenskab forhold, som tilnærmelsesvis lever op til deres naturlige habitat. Anlægget i Fjord&Bælt nægter dyrene bevægelsesfrihed og begrænser deres evne til at udføre naturlig adfærd.

World Animal Protections holdning er, hvad end det gælder forskning eller ej, at det er uacceptabelt, at man i et oplyst samfund som Danmark ikke kan se, at det strider imod al moral og etik, når vi holder vilde dyr i fangenskab under unaturlige forhold.

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce