Annonce
Debat

Debat: Hvad er planen med de usolgte udstykningsgrunde i Båring?

Tine Busk, Folketingskandidat for Alternativet. Privatfoto

Lokaldebat: Middelfart er i toppen blandt kommuner med høje klimaambitioner. Blandt de 100 bedste klimaprojekter i Danmark, deltager Middelfart med seks projekter. Det er virkelig skønt at bo i en kommune med så seriøse klimaambitioner.

Her i Båring har vi lagt jord til et af de seks klimaprojekter, nemlig udstykningen på Sejerøvej, den med vertikal jordvarme. Der findes en god Youtube-video (lavet af Middelfart Kommune, red.), som fortæller om projektet, og at udstykningen var godt besøgt af lokale borgere, den dag videoen blev optaget.

Desværre er ingen af grundene blevet solgt men har ligget ubebygget hen på Sejerøvej siden efteråret 2016. Prisen på grundene blev sat 100.000 kroner ned i august sidste år, men det har ikke medført salg. Det er rigtig ærgerligt for Båring, at vi har en udstykning liggende sådan lidt spøgelsesagtig hen.

På den modsatte side af udstykningen, væk fra byen, ligger en stor svinefarm. Det har den gjort i årevis, og det har alle altid vidst at den gør, hvilket sagtens kan påvirke interessen og købelysten i en negativ retning, på samme måde som minkfarme ofte gør.

Jeg tror på, at mange børnefamilier godt kan se ideen med klimaudstykningen, men ikke med det sted den blev placeret, hvilket er ærgerligt for en landsby, der gerne vil have flere børnefamilier ind i byens stærke fællesskab.

Fra mit perspektiv er det endnu mere ærgerligt, fordi intentionen med at bygge klimavenligt er helt rigtig. Jeg ser gerne, at alle nybyggerier i Danmark bliver bygget med et lavt klimaaftryk, som vores eget rådhus i Middelfart er et virkelig fint eksempel på.

Hvilke tanker har I mon gjort jer i det politiske udvalg og i forvaltningen om, at udstykningerne stadig ikke er solgt? Håber I stadig på, at der kommer købere? Eller hvilke andre planer har I mon med grundene på Sejerøvej?

Det tænker jeg vi gerne vil høre mere om her i Båring.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce