Annonce
Debat

Debat: Husk fakta - Et opgør med myterne om plast

Annonce

Plastforbrug: Den 15. oktober bragte havde avisen Danmark et læserbrev af Lasse Oldenborg fra Fredericia. Han er blandt andet meget optaget af, at politikere fremlægger korrekte tal og fakta om i bestræbelserne på at få forbrugerne til at handle anderledes i forhold til reduktion af CO2.

Derfor undrer det mig meget, når Lasse Oldenborg selv anvender forkerte data og misinformation i sit læserbrev. Eksempelvis rammer han ved siden af skiven, når han påstår, at omkring 70 procent af den råolie, der pumpes op af undergrunden, anvendes til produktion af plast.

Jeg står gerne på mål for, at der bliver brugt råolie til at fremstille nyttige og ofte uundværlige plastprodukter som vindmøller, avanceret medicinsk udstyr, madspildsforebyggende emballage, smartphones osv., men det er tættere på 5 procent og ikke 70 procent af råolien, som anvendes til plastproduktion.

Dernæst skriver Lasse Oldenborg også, at der findes kolossale plastøer i verdenshavene. Flere forskere – både danske og udenlandske - har gentagne gange peget på, at der findes havområder i f.eks. Stillehavet med højere koncentrationer af plast i vandsøjlen, men at det er lodret forkert at tale om deciderede plastøer.

Plast i havet er en reel miljøudfordring, som vi i Plastindustrien har stort fokus på at være med til at komme til livs – både igennem forebyggelse og oprydning. Men den offentlige debat om plast har ofte en negativ slagside og er præget af mange myter, hvilket Lasse Oldenborgs læserbrev også er et udtryk for.

Det vil vi gerne gøre op med, da det kan medføre, at der bliver truffet beslutninger om ren symbolpolitik, som i virkeligheden gør mere skade end gavn i forhold til vores klima og miljø.

Lars Hall Bæk Farsøe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Bryggeren er bitter på Trump: Eddie holder sig væk fra et anspændt USA det næste stykke tid

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Navne For abonnenter

Dødsfald: Søren var altid klar til en indvielse af en flagstang eller en postkasse

Annonce