x
Annonce
Læserbrev

Debat: Husk ekstra opmærksomhed på naboen bag den høje hæk under Coronakrisen.

Lokaldebat: I Venstre er vi meget opmærksomme på, om vi overser borgere, som ikke har et netværk. Der kan være borgere i hjemmet, som er blevet ekstra isoleret i disse dage under Coronakrisen.

Det er afgørende vigtigt, at vi alle reagerer, hvis vi har kendskab til syge, sårbare eller ældre, som måske har det ekstra vanskeligt under krisen.

Mange, der lider af sygdomme, kan måske ikke selv komme ud at handle mad og medicin på grund af smittefare.

Ofte har man en fornemmelse af, hvem der kan være i risikogruppen, der hvor man bor. Jeg tror, vi er mange, der selv kan mærke, at den uvante situation påvirker os psykisk. Det er nu, vi skal rykke sammen og hjælpe hinanden, hellere tilbyde sin hjælp en gang for meget end en for lidt. Jeg ved godt, det allerede sker i stor stil og mange tak for det.

I Venstre har vi spurgt til kapaciteten i det kommunale madtilbud, som leverer mad til døren. Meldingen er, man bare skal tilmelde sig ved behov. Det kan være en god ordning, hvis man som ældre er isoleret i hjemmet.

En telefonsamtale eller en snak er livsbekræftende, når man er isoleret eller ensom.

Det største beredskab er civilsamfundet, og vi vil gerne hjælpe hinanden. Vi skal huske, at der stadig er en del, som lever uden computer og Facebook som nyhedskanal.

Ring gerne til kommunen ved behov for hjælp. Mange frivillige er også klar til at hjælpe med en koordineret indsats.

Jesper Larsen (V), byrådsmedlem i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce