Annonce
Debat

Debat. Hurra for en hurtig og effektiv sagsbehandling i Assens Kommune

Annonce

Lokaldebat: Den 13. januar fremgik det af de fynske nyheder på TV2, at en potentiel ny virksomhed i Assens Kommune af den kommunale sagsbehandler har fået ”… alt (afklaret) lige fra støj- og miljøforhold over vej- og trafikforhold til byggetilladelser og brandgodkendelser” på kun tre dage.

Sagsbehandleren oplyser, at det gik nemt og hurtigt, fordi hun fik en henvendelse fra borgmesteren om at kontakte virksomheden hurtigst muligt. Herligt. Og tillykke med det.

Men: Søde, rare Søren Steen Andersen: Vil du vare rar at anvende en velfungerende sagsbehandlingsfremmende teknik på andre sagsbehandlingsområder også.

F.eks. på børnehandicapområdet, hvor en ansøgning om aflastning til mit barnebarn har været i gang i tre måneder uden nogen tilbagemelding fra kommunen. Tænk, hvis sagsbehandleren – efter rosende ord i nyhederne – i stedet kunne sige: ”Fordi det jo er Assens Kommunes politik at have korte sagsbehandlingstider på alle områder, så kan jeg få sendt et svar afsted forholdsvis hurtigt og meget uformelt faktisk, men dog på skrift, så familien har noget at holde os op på. Det er klart, at det er vigtigt for dem, at de får svar hurtigt, så der kan handles på behovet for aflastning.”

Jeg tror ikke, at mit barnebarns aflastningssag er mere kompliceret end en miljøsag for en chokolade- og kafferistningsvirksomhed. Så tre dage vil måske også være en rimelig behandlingstid også for hans sag. At det desværre går uhyre langsomt, er vist mest et spørgsmål om, at den kommunale ledelses holdning til hurtig og effektiv sagsbehandling ikke gælder og understøttes på alle områder.

Og selvfølgelig hverken kan eller skal enhver sag have Søren Steens opmærksomme opbakning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce