Annonce
Debat

Debat: Hospitalsflytning giver underskud, men de mindre sygehuse skal have deres bid af kagen

Det kan ikke være gået mange næser forbi, at vi i Region Midtjylland har været igennem en række hårde besparelser, hvad end det har været på sygehuse eller busser.

Livremmen er blevet spændt mere og mere ind, og det kan desværre mærkes. Særligt hårdt ramt er Aarhus universitetshospital (AUH), hvor en række store uforudsete udgifter pludseligt har skabt et kæmpe underskud. Da regeringen og Danske Regionerne forhandlede for lidt tid siden, blev det til 1,5 milliarder ekstra til regionerne, for Region Midtjylland betyder det cirka 300 millioner kroner ekstra til budgettet, og et engangsbeløb på 100 millioner kroner nu og her, som altså er øremærket til AUH's flytteudgifter.

Fokus i både medierne og hos politikerne har derfor også været på at redde AUH, og med god grund. AUH skal fungere ordenligt og dermed basta!

Men det store fokus på AUH har desværre også den konsekvens for de andre mindre hospitaler i regionen, at deres problemer er blevet forklejnet eller glemt. Men selvom AUH har det største behov har de ikke det eneste behov. Langt de fleste andre hospitaler har også brug for en håndsrækning fra regionen, og det skal vi give dem.

Derfor er det en vigtig prioritet for mig og Dansk Folkeparti, at vi sørger for at alle de mindre hospitaler også får en bid af kagen i de kommende budgetforhandlinger. Sådan at regionen ikke skævvrides mere end den allerede er.

Annonce
Ole Revsgaard Andersen
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Annonce