Annonce
Kerteminde

Debat: Hold kæft, grimme kælling

Læserbrev: Kommer man gående på fortovet på torvet foran kirken modsat pølsevognen, er der næsten altid parkeret biler der.

Bløde trafikanter er nødsaget til at gå ud på kørebanen - også om aftenen i mørke - for at komme forbi. Siger man noget, så bliver man antastet med ”Hold kæft, grimme kælling”.

Der er noget galt. Fortovet er ikke veldefineret. Der er ingen kantsten, som adskiller biler fra fodgængere.

Derfor har jeg et forslag: Sæt en kantsten, så det er tydeligt, hvor fodgængerne må færdes. Så kan man lægge en bane af granitsten til cyklisterne, så de ikke behøver at cykle på fortovet. Bilerne skal så holde sig ude på kørebanen med brosten.

Man ved også godt, at når nogen tyer til verbalt overgreb med et ”hold kæft, grimme kælling,” så er der et tegn på afmagt. De ved godt, at de er parkeret ulovligt. Men i stedet for at rette op, så går de til angreb.

Teknisk Udvalg, jeg beder jer venligst om at gøre noget ved dette problem med et cirkus af fodgængere, cyklister og biler i en stor pærevælling på fortovet foran kirken.

Annonce
Bodil Vaupel. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce