Annonce
Kerteminde

Debat: Hold kæft, grimme kælling

Læserbrev: Kommer man gående på fortovet på torvet foran kirken modsat pølsevognen, er der næsten altid parkeret biler der.

Bløde trafikanter er nødsaget til at gå ud på kørebanen - også om aftenen i mørke - for at komme forbi. Siger man noget, så bliver man antastet med ”Hold kæft, grimme kælling”.

Der er noget galt. Fortovet er ikke veldefineret. Der er ingen kantsten, som adskiller biler fra fodgængere.

Derfor har jeg et forslag: Sæt en kantsten, så det er tydeligt, hvor fodgængerne må færdes. Så kan man lægge en bane af granitsten til cyklisterne, så de ikke behøver at cykle på fortovet. Bilerne skal så holde sig ude på kørebanen med brosten.

Man ved også godt, at når nogen tyer til verbalt overgreb med et ”hold kæft, grimme kælling,” så er der et tegn på afmagt. De ved godt, at de er parkeret ulovligt. Men i stedet for at rette op, så går de til angreb.

Teknisk Udvalg, jeg beder jer venligst om at gøre noget ved dette problem med et cirkus af fodgængere, cyklister og biler i en stor pærevælling på fortovet foran kirken.

Annonce
Bodil Vaupel. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce