Annonce
Debat

Debat: Hilsen fra 3. V - Lad os få lov at fejre afslutningen

Annonce

Genåbning: I går græd vi - igen. Da vi fandt ud af, at det eneste ved vores studentertid, der ikke var truet af corona-regler, alligevel heller ikke bliver til noget. Det øjeblik, vi har forestillet os siden allerførste dag, kommer aldrig til at ske.

Øjeblikket, hvor man efter års slid kommer ud af eksamenslokalet og endelig, endelig, endelig får sin hue på.

Dét øjeblik har vi indtil nu – trods alle de andre aflysninger, vi har grædt over de seneste måneder – haft at se frem til. Men nu er også det væk. Forklaringen er teknisk og rigid: I en tid, hvor ALT andet i vores liv er blevet lavet om, fastholder Undervisningsministeriet datoen for den nu eneste eksamen, vi skal op til, så den ligger INDEN, den forlængede undervisningsperiode er overstået. Først herefter kan vi tage huerne på.

I denne uge græd vi ikke som jer andre af rørstrømskhed over den norske sundhedsministers åh-så-smukke takketale til de unge. Det er fint med patos og forståelse, men vi græder over vores virkelighed, som bliver ved med at smuldre mellem fingrene på os.

Vi kom over det, da vores årsfest blev aflyst. I dag virker det nærmest latterligt, at vi overhovedet var kede af noget så ligegyldigt. Så røg skituren, hytteturen, gallafesten. Alt sammen har vi grædt over for derefter at parkere det på en mental pyt-hylde, så vi alligevel kunne prøve at se frem. De seneste uger har vi nydt at være tilbage i skolen og få lov til at være sammen. At undervisningen er formålsløs og at lærerne ikke aner, hvad de skal få timerne til at gå med, er frustrerende, men bedre end ingenting.

Men kære Mette Frederiksen, vi kan ikke klare mere. Der er ikke flere steder at gemme sorgen, ikke mere mentalt overskud. Vi er modløse og kan ikke overskue, at vi hvert forår resten af vores liv skal mindes om, hvad vi aldrig fik.

Og kære Mette, det er ikke, fordi vi ikke forstår alvoren. Vi forstår corona-truslen og er trygge ved din håndtering. Men vi beder dig inderligt om at lade os få disse to ting: Huen på efter vores eksamen. Og lov til bagefter at køre i lastbil og vinke til verden. Vi lover, at vi ikke står af. Vi lover at tænke os om. Vi lover at gå hjem i karantæne bagefter.

Giv os troen på, at tillid er en ting, tilbage. Gaudeamus igitur. Lad os glæde os.

3. V på Sct. Knuds Gymnasium i Odense
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce