Annonce
Sydfyn

Debat: Havnen er vigtigere end valgkampen

Dennis Ørsted Petersen og Rasmus Feldingbjerg Drabe - SF
Annonce

Skal der være et teater på Frederiksøen? Skal der være et maritimt oplevelsescenter? Skal der være værftaktivitet og erhverv eller skal øen være Svendborgs kulturcenter?

Det hele er både rigtigt og forkert set. Der er en tendens i Svendborg til at tænke enten-eller og lade de store visioner blive i skrivebordsskuffen.

Debatten kører allerede heftigt og det er nu, de store visioner skal frem i lyset, hvis de ikke skal klemmes under det svendborgensiske mindreværd. Det mindreværd, som gang på gang præger debatten om udviklingen af hele vores kommune. Er der virkelig kun plads til p-pladser i midtbyen? Er der virkelig kun plads til boliger på havnefronten? Nej, selvfølgelig ikke - det handler om politisk vilje, og modet til at tænke noget, som er til gavn for alle - både borgere, turister og erhvervsdrivende.

Der er ingen naturlov, som fortæller, at der kun kan være plads til en slags aktivitet på Frederiksøen og omkring havnen. Vi ser Frederiksøen og hele området omkring havnen som en smeltedigel af aktiviteter og et område, hvor svendborgenserne kan møde hinanden på kryds og tværs, tænke stort og skabe - sammen.

Havnen i Svendborg og Svendborgs borgere fortjener mere og andet end at agere politisk kastebold i en valgkamp.

Havnen er fuld af potentiale, grænserne sætter vi selv, og vi glæder os til at skabe en havn for både de store og de små.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce