Annonce
Sydfyn

Debat: Har regeringen helt droppet Sydfyn?

Venstres Erling Bonnesen har stillet en ræke spørgsmål til ministren. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.
Annonce

Debat: Transportministeren skyder trafikprojektet ”Fra Omvej til Genvej” til hjørne i et folketingssvar, og det er jeg stærkt fortørnet over og stærkt utilfreds med.

I Venstre kræver vi, at der skal sættes gang i planlægningen af trafikprojektet ”Fra Omvej til Genvej” i forbindelse med de kommende infrastruktur-forhandlinger. Er regeringen og transportministeren klar til det?


Der har hidtil været bred politisk enighed om at fremme trafikprojektet ”Fra Omvej til Genvej”. Det holder jeg ministeren fast på og kræver, at der kommer gang i planlægningen af projektet.

Erling Bonnesen, MF Venstre


Femernforbindelsen er på vej og det er meget vigtigt, at staten, Folketinget og regeringen udviser rettidig omhu og planlægger efter rettidig gennemførelse af de skitserede trafikopgraderinger, således at Langeland, Svendborg, Sydfyn og hele Fyn kan være på forkant og udnytte udviklingspotentialerne, herunder turisme, erhverv, bosætning og styrkelse af den generelle samfundsudvikling, i forbindelse med den kommende Femernforbindelse.

Der har hidtil været bred politisk enighed om at fremme trafikprojektet ”Fra Omvej til Genvej”. Det holder jeg ministeren fast på og kræver, at der kommer gang i planlægningen af projektet, der på fynsiden handler om omfartsvejprojekt på Tåsinge og andre trafiktilpasninger over Siø og Langeland.

På Lollandsiden handler det om fremskudt færgehavn ud i Langelandsbæltet som følge af at der er meget lavvandet på Lollandsiden.

Visionen med trafikprojektet ”Fra Omvej til Genvej” er at sikre hurtig fremkommelighed og god infrastruktur til at understøtte bosætning, erhvervs- og turismeudvikling og generel samfundsudvikling på Langeland, Svendborg og hele Sydfyn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Annonce