Annonce
Debat

Debat: Høringssvar uden føling med borgerne

I artikel i Fyens Stiftstidende toner Indslev lokaludvalgs formand Hans Berthel Jespersen (HBJ) frem ved byskiltet i Indslev med en for os i Indslev provokerende melding: "Nordløsningen er vi voldsomt imod" og en konklusion om, at Indslev er glade for at Vejdirektoratet har indstillet til sydlig linjeføring af den nye jernbane.

Ligeledes står der i artiklen, at HBJ vurderer at: "Middelfart Kommunes argumenter ikke er velunderbyggede". Kommentarer til HBJ's argumenter:

Indslev Kirke er det gennemgående tema - her havde jeg gerne set, at der var mere fokus på de levende og aktive mennesker, der bor her i byen.

Ekspropriering: Vil jo også være påkrævet ved sydlig baneføring.

Nærhedsgraden: 250 km i timen skal man tage i betragtning, enten der er nord- eller sydløsning. Så hvorfor dette argument?

Landskabet lemlæstes: Der skal graves ja, men når motorvejen skal udvides til seks spor, skal der også, (ifølge kontakt til Vejdirektoratet) graves i forbindelse med eksisterende gasledning, da der skal lægges betondække oven på nuværende gasledning for at minimere risiko.

Den sydlige løsning er billigere: Indslev Lokaludvalg har til opgave at varetage lokalområdets interesser. Ikke statens dispositioner. Forskel i pris cirka ni procent.

Menneskelige hensyn. Lokaludvalget bør ønske dette for alle beboere i Indslev. Så hvorfor dette argument?

Jeg og andre forventer, at Indslev Lokaludvalg frekventerer borgerne i Indslev for at få et repræsentativt udgangspunkt, inden man vælger at afgive høringssvar i et så essentielt emne i et lille lokalsamfund. Uden at antyde urent trav, så kunne man, hvis man ikke vidste bedre, tro at høringssvaret bar præg af, at medlemmer i udvalget har dannet en ny lille Indslev kommunalbestyrelse med en borgmester i spidsen, og hvor alle medlemmer har adresse på Æblegyden eller Vejrupvej - nord for Motorvejen.

Anders Christensen

Kildegaardsvej 2, Indslev

5580 Nr. Aaby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Annonce