Annonce
Debat

Debat: Højrefløjens mørke sniger sig ind på midten

”Dansk barn. Hm. Barn af en somalisk mor der havde tilsluttet sig Islamisk Stat. Han bliver sikkert en lige så stor succes som de andre somaliere vi har i Danmark.!”

Det er ordene i en perfid tweet fra det nu tidligere folketingsmedlem for DF, Kenneth K. Berth som en reaktion på, at et 11 måneders forældreløst barn med dansk statsborgerskab blev hentet hjem til Danmark fra “Helvede på Jord”, al-Hol-lejren i Syrien.

Andre er mere diplomatiske, for eksempel Peter Skaarup (DF) og endnu medlem af Folketinget, der beherskede sig til at sige, at vi i en sådan situation ”skal sørge for at barnet bliver tvangsfjernet, indtil man har sikkerhed for at familiemedlemmerne er det gode miljø for barnet at vokse op i”.

De fleste har klogelig valgt at tie, for at undgå det rene hykleri.

Alle ved jo, at stemningen i Folketinget er en bastant afvisning - uanset skyld eller ikke skyld - overfor hjemtagelse af både børn og voksne fra IS-lejrene.

Alle ved jo at regeringen vil fremsætte det hamrende kontroversielle forslag om at nægte fremmedkrigeres børn statsborgerskab eller blot yde dem konsulær bistand.

Alle ved jo, at regeringen og et flertal i folketinget har tilsidesat magtfordelingslæren, ved at bemyndige integrationsministeren til at fratage personer deres danske statsborgerskab.

Trods tavshed skaller de fine dyder af som hud efter en solforbrænding, så jeg må erkende rigtigheden i populismeforskeren, professor Cas Mudd udsagn til Kristeligt Dagblad om, at der er sket en normalisering af synspunkter fra det yderste højre, så selv Socialdemokratiet i stort omfang tager højrefløjens ideer og retorik til sig.

Big Mamma Frederiksen og ligesindede tror, at de ved deres handlinger står vagt om Danmark. Handlinger, man ikke engang byder bandekriminelle og drabsmænd.

Jeg ved fra mit virke, som praktiker i værnet af Danmark, hvad der skaber terrorister, og det gør had og ønsket om hævn, og det er lige præcis det, vi fremmer gennem de nævnte handlinger.

Det civiliserede humanistiske rum har forvandlet sig til et sted, hvor dybere og mørkere instinkter nu hersker. Engang imellem føler jeg mig hensat til Roms Colosseum, hvor intet var for helligt til at blive slagtet. Romerne elskede det og smed alt, hvad man havde i hænderne, for at se en forestilling af den mest brutale slags rettet mod de fremmede.

Er det virkelig nødvendigt at appellere til “svinehunden” i vores indre ved at skabe et ekstremt negativt og forvrænget syn, ja selv på børn af indvandrere og især af muslimerne som være fuldstændig anderledes og en trussel for vores værdier.?

Er det virkelig nødvendigt at hive fru Justitia, symbolet for retfærdighed, ned af hendes piedestal. Hive bindet af hendes øjne, rive vægtskålene ud af hendes hænder og trække hendes sværd op af skeden for at slå til mod dem vi ikke kan li´?

Det afgør du med dit hjerte og din forstand.

Annonce
Hans Jørgen Bonnichsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce