Annonce
Sydfyn

Debat: Gratis fjernvarme til kunderne om to år?

Tommy Andersen stiller spørgsmålstegn ved tidligere udmeldinger om, at varmen bliver nærmest gratis for svendborgenserne om to år. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Fredag d. 27 november kan man i avisen læse, at varmen i Svendborg om to år bliver væsentlig billigere, ja faktisk gratis som bestyrelses medlem i fjernvarmen Bjarne Olsen udtaler. Samme Bjarne Olsen lover også billiger strøm om to år, og det samme for at komme af med vores affald, det bliver til halv pris.

Hvordan Bjarne Olsen kan se to år frem i tiden, er mig en gåde. Mig bekendt er der ikke lavet nogen aftale med Odense om at brænde Svendborgs affald, og om prisen bliver det halve, nu hvor Odense vil få monopol og kan tage den pris som de ønsker, er der også taget højde for den ekstra tid som skal bruges på fragt af affald.

Det miljømæssige har også været en del af lukningen af kraftvarmen. Den el, som gasmotorerne skal produceres for, at fjernvarmepumpen virker, lukker mere CO2 ud end hele kraftvarmen tilsammen. Så kan det godt være, at man vil købe biogas, men derfor lukker den stadig det samme CO2 ud.

Transport af affald med lastbiler til Odense vil også belaste CO2 regnskabet.

At man mener, man sparer en masse CO2 ved at flytte affaldet til Odense, her mener jeg bare, at man flytter problemet til en anden by.

Den nye varmepumpe vil kunne yde ca. 15 MW/h. På en vinterdag bruger fjernvarmekunderne ca. 40 MW/h, så resten af varmen skal laves på olie/gas.

Er man klar over, at Facebook i sommermånederne laver så meget varme, at det dækker Odenses varmebehov? Så det affald fra Svendborg gør ikke nogen gavn, da det skal køles bort.

Så kære fjernvarmekunder, jeg håber, I om 2 år vil minde Bjarne Olsen om, at han stort set har lovet jer gratis varme.


Så kære fjernvarmekunder, jeg håber, I om 2 år vil minde Bjarne Olsen om, at han stort set har lovet jer gratis varme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce