Annonce
Kerteminde

Debat: Godt, vi valgte Kerteminde fra

Debat: Da vi for en årrække siden fik båd og skulle finde havneplads, var der ingen ledige dér, hvor vi gerne ville hen. Men der var andre muligheder, Kerteminde for eksempel. Nu blev det så ikke Kerteminde, men et andet, mere overskueligt og hurtigere tilgængeligt sted.

Når vi nu ser bestræbelserne på at fratage bådejere deres vinterplads i baglandet, er vi rigtigt glade for, at vi valgte anderledes. Dér, hvor vi er, har vi fortsat vort på det tørre, men det under man tilsyneladende ikke bådfolket i Kerteminde. Forstå det, hvem som kan – uvidenhed om, at bådliv forudsætter plads til det. Også når det ikke er sejlsæson.

Og så har jeg endda ikke berørt den klaustrofobisk tæt komprimerede bebyggelse på de arealer, som nærmest blev foræret væk til formål, der er det maritime uvedkommende. Og som kunne være placeret andre steder. Det står i øvrigt uklart for mig, om det tillige er tanken, at den påtænkte ekskluderende bebyggelse vil hindre, at man som udefra kommende tilkørende lige kan rulle en promenaderunde langs kajen. Eller gøre holdt for at læsse grej af på fortøjede fartøjer ved kajen.

Dér gik jeg og troede naivt, at det maritime var en del af Kertemindes DNA. Godt, at det ikke blev dér, vi satsede.

Jørgen C. Heidemann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce