Annonce
Debat

Debat: Godt støj på den fynske motorvej bliver prioriteret - nu skal der handles

Lars Christian Lilleholt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Debat: Regeringen præsenterede i torsdags 8. april deres infrastrukturplan: "Danmark Fremad". Mange af elementerne minder om det, VLAK-regeringen præsenterede tilbage i 2019 – det er godt.

Trods den lange ventetid glæder det mig, at regeringen i deres plan har fokus på gode og fornuftige initiativer på Fyn. Særligt udvidelsen af E20 ved Odense Syd (for det haster!), fremrykningen af ny jernbane over Vestfyn og forundersøgelsen af en fast forbindelse mellem Als og Fyn glæder mig.

Glædeligt er det også, at regeringen nu vil afsætte 3 mia. til en støjpulje, der skal hjælpe støjplagede boligområder langs trafikerede veje og motorveje.

Annonce

Massive støjgener fra motorveje er et stort problem. Særligt på Fyn er støjen fra den fynske motorvej blevet værre og værre over årene i takt med den stigende trafik. Mange borgere med bolig op til motorvejen – hvad end de bor i Nyborg, Middelfart eller Odense – lider dagligt under den konstant høje støj.

Og borgerne langs landets motorveje – og i særdeleshed den fynske – har god grund til at være bekymrede over støjen: Ifølge miljøstyrelsen anslås det, at 200-500 personer årligt dør som følge af forhøjet blodtryk og hjertesygdom grundet trafikstøj. Det er mere end, hvad der dør i trafikken. Så støj må siges at være et helbredsproblem.

Med den støjpulje på 3 mia., som regeringen lægger op til at bruge, tror jeg på, at vi kan finde midler til at bekæmpe de massive støjgener langs den fynske motorvej, særligt ved Nyborg, Odense og Middelfart. Jeg vil dog også appellere til mine fynske folketingskollegaer: Nu skal vi stå sammen og kæmpe for støjdæmpning langs den fynske motorvej – og presse på for en hurtig proces.

Det er er vigtigt for mig at understrege, at fordelingen af pengene fra den pulje skal drøftes hurtigst muligt, så vi kan få sat gang i støjforebyggelsen. Vi må ikke trække processen i langdrag, for mange borgere lider lige nu under den massive støj. Der skal lægges et massivt pres, så vi kan komme støjgenerne langs den fynske motorvej til livs i en fart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce