Annonce
Debat

Debat: Glædeligt med samarbejde om fjorden, men hvor kommer nabokommunerne ind i billedet? I kan vist ikke rigtigt undvære os!

Syddansk Universitet og Lindø Port of Odense har tidligere samarbejdet om at udplante ålegræs i Odense Fjord, som kan forbedre dyrelivet under vandet. Foto: Morten Pape

Lokaldebat: Det er på rigtig mange punkter glædeligt, at man fra mandagens pressemøde på bredden til Odense Fjord kunne få viden om, eller i hvert fald læse om det, at Odense Kommune, sammen med en række andre vigtige aktører, sætter fokus på at forbedre vandmiljøet i Odense Fjord. Jeg glæder mig i særdeleshed over, hvordan landbrugsorganisationer, Danmarks Naturfredningsforening og SDU føler sig forpligtet af et fælles ansvar – det har efterhånden været efterspurgt igennem flere årtier.


Hvad har Odense kommune ud over en kanal og en havn i Odense Fjord? Landbrugsarealerne ligger altså i nabokommunerne.

Anders Thingholm, formand for Teknik- og Miljøudvalget


Annonce

Dét, der skaber undren, er så bare: Hvor tænkes nabokommunerne ind henne, altså Nordfyns og Kerteminde kommune? Som kommune har vi her på Nordfyn fået en kort orientering omkring projektets igangsættelse. Det er så fint nok, men jeg vil da mene, at særligt Nordfyns Kommune skal bydes ind i dette fra start af. Hvad har Odense kommune ud over en kanal og en havn i Odense Fjord? Landbrugsarealerne ligger altså i nabokommunerne. Det giver i min verden ikke helt mening, særligt når man slår ud med de store armbevægelser og ønsket om reel forbedring af vandmiljøet. Vi har et fælles ansvar for Odense Fjord – Nordfyns Kommune vil også meget gerne være med. I kan vist heller ikke rigtigt undvære os!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce