Annonce
Sydfyn

Debat: Giv de unge et godt råd

Giv de unge et ungeråd, opfordrer Teddy Stafsen. Foto: Michael Nørgaard
Annonce

Læserbrev: Svendborg Byråd sidder lige nu med chancen for at satse på og frem for alt styrke de unges stemme og engagement i politik.

I denne måned skal kommunens budget for det næste år falde på plads, og byrådsmedlemmerne sidder nok i disse dage og uger og forhandler om, hvor kommunens midler skal placeres. I den sammenhæng skal her lyde en appel fra en gruppe af byens unge:

Tidligere på året var vi en lykkelig gruppe unge, der fik lov til at komme i Politisk Mesterlære ved nogle af de siddende byrådsmedlemmer, et projekt stablet på benene af Svendborg Ungdomsskole. Et forløb, der kraftigt anbefales at investere i for fremtiden.

Dette forløb tændte liv i en flamme ved flere af dem, der var så heldige at få et kig ind i det lokalpolitiske maskinrum, og som et direkte resultat af forløbet kom drømmen om et ”ungeråd”. En form for udvalg, der skal give unge en stemme i lokalpolitik, styrke byrådet i at inddrage unge i byudvikling og understøtte de allerede vildt gode muligheder for unge i kommunen.

I denne måned skal der indføres nyt skraldesystem, og tænk hvor fantastisk det ville være, hvis byrådet kunne gå direkte til en repræsentativ samling unge og få råd og inspiration til, hvordan man fik det rullet ordentligt ud blandt unge.

Eller omvendt hvis byens unge vidste, at der ville være et organ i kommunen, der ville varetage deres interesser. Og som der kunne bringe en sag op i byrådet, eller i hvert fald få mulighed for at få kommentere sagerne, ja så ville man højst sandsynlig se flere unge komme med forslag til at tænke de unge og deres fremtid ind i fx Den Blå Kant, kulturliv, udvikling af grønne områder og forbedringer på skoler og uddannelser.

Hele grundlaget for hvordan sådan et udvalg skal sammensættes og fungere er der fra de unges side af formuleret et udkast til, og dette er overgivet til byrådet. Og snart skal vi unge forhåbentligt mødes med politikerne og forhåbentlig få en udvidet dialog om dette projekt.

Appellen herfra til byrådet skal derfor lyde: Tænk de unges initiativ ind i budgetterne, både med dette ”råd” og en understøttelse af ”Politisk Mesterlære”, og giv os en chance for at gå forrest med at styrke og udbygge lokalpolitikken.

Vi beder ikke om uanede mængder af midler eller stor prestige. Bare en chance for at kunne gøre en forskel. Bolden er i hvert fald kastet op, så må vi se om byrådet griber den?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce