Annonce
Læserbrev

Debat: Genindfør parkering på torvet

Læserbrev: Mette Marie Hansen fra Tåsinge skrev i et læserbrev i avisen her den 23. juli under overskriften ”Misforstået forsøg på at skabe kunstigt liv”, at hun ikke forstår den vedvarende torvesnak i Svendborg og den hysteriske jagt på liv i min by.

Skribenten mener, at et torv af den størrelse Svendborg Torv har, er en lejlighedsplads, hvor der er liv, når der er boder og markeder eller enkeltstående begivenheder som Gammel Torvedag eller Svendfesten.

Mette Marie Hansen mener ikke, det nytter at plante en masse træer og bruge penge på flere bænke. De bænke kunne gøre gavn andre steder i byen. Jeg tænker, det måske i virkeligheden er rigtigt, at det ikke vil skabe liv med bænker og træer. At det ikke får flere til at opholde sig på pladsen.

Derfor ville det, efter min mening, måske være en bedre idé at indføre parkering på pladsen igen. Så blev den brugt. Og som det altid har været, så spærre den af, når der er behov for at afholde arrangementer, og måske kunne man endda om sommeren friholde den til markedsdage for byens borgere, der ville sælge frugt og grønt fra egen avl, loppemarkedsgenstande og så videre.

Hvis pladsen bare står tom, og vi ikke får liv, som Mette Marie ikke tror, vi får med bænke og træer, bordtennisborde eller skøjtebane, så vil det smitte af på livet i de omliggende gader. En spøgelsesplads tiltrækker nemlig ikke folk og dermed heller ikke til handelsgaderne, der støder op til.

Annonce
Foto: Geir Haukursson
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce