Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat: Gør græs-ørkener langs vejene til områder med vilde blomster

Lokaldebat: Biologer blæser i dommedagsbasuner om insekters forsvinden og specielt om bi-arters uddød med risiko for fødevaremangel for menneskeheden grundet den manglende bestøvning af planter.

Økologisk Landsforening havde i samarbejde med Netto den 7. maj en happening, hvor de forærede 50.000 frøposer bort til bekymrede borgere, som dermed kunne dyrke deres egne blomsteroverlevelsespakker i haver og altankasser til sultne insekter og dermed føle, at nu havde de bidraget til en bedre natur. Ligeledes opfordrer landbrugsorganisationer landmænd til at så blomsterstriber på deres marker, og gerne synligt fra offentlig vej, i deres higen efter et bedre image.

Som daglig bruger af det danske vejnet er det mig dog en kilde til stadig undren hvor Trafikministeriet, Vejdirektoratet, regioner eller kommuner er henne i denne sag.

Tusindvis efter tusindvis af kvadratmeter jord ligger ledig hen, i dag blot som en græsørken.

Jeg forestiller mig, at alle grøfter og skråninger langs for eksempel landeveje og motorveje, samt de store arealer ved til og frakørselsramperne kunne tilsås med vilde blomster uden at sætte trafiksikkerheden over styr. Dermed ville ikke blot insekterne kunne få væsentligt forbedrede levebetingelser, men fortravlede trafikkanter ville ligeledes opnå en visuel fornøjelse.

Annonce
Claus Jørgen Bendtsen, lokalformand for Dansk Folkeparti i Faaborg-Midtfyn
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce