Annonce
Debat

Debat: Fyn på cykel

Transport: De fynske kommuner er gået sammen om en "Infrastukturstrategi 2017-35". Strategien er sendt i høring, og i Nordfyns Kommune har man i det store hele taget udspillet til efterretning.

En del af infrastrukturstrategien vedrører forholdene for cyklister og i særlig grad vilkårene for de borgere, der hellere vil benytte cyklen frem for at anskaffe sig bil nr. to.

Udviklingen af elcyklen har gjort det muligt for mange at benytte cyklen som dagligt transportmiddel frem for bilen, også over længere afstande. Den udvikling ser man i storbyområderne, hvor såkaldte supercykelstier har lettet adgangen til at benytte cyklen som transportmiddel til arbejdsplads eller trafikale knudepunkter.

I oplægget peges der således på en forbedring af adgangen til og servicen for cyklister ved stationer, busterminaler og opsamlingssteder ved motorvejene.

I strategiplanen hedder det: "Kommunerne vil i fællesskab udvikle Fyn som mere cykelvenlig og øge antallet af trafiksikre stier for cykler og fodgængere." Måske er det mere interessant for politikere at tale om lufthavne og motorveje, men spørgsmålet om udviklingen af et fynsk cykelstinetder tilgodeser yderområderne. Tilmed er det til gavn for sundheden, og det må og skal fylde i det kommende års kommunale valgkampe.

Af Bent Olsen

Havrekær 49, Veflinge - formand for SF-Nordfyn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Borgmester anede intet om Lindøs jordkøb: - Det kom som en overraskelse

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce