Annonce
Læserbrev

Debat: Fyn mangler iværksættere

Læserbrev: Fyn har et fald på omkring 25 procent i forhold til år tilbage, og det er ret trist. I hele Danmark har vi årligt cirka 20.000 nye iværksættere, og det er også et markant fald i forhold til tidligere.

Mange fynske kommuner er hjælpsom med råd og vejledning af iværksættere, men pengelån hos banker er nok mere tvivlsomt, såfremt man ikke har en rig "onkel" der vil kautionere.

Kina har på grund af virus mange fabrikslukninger, og den enes nød, den andens brød, eller noget lignende.

Hong Kong har en begrænset virus, og der fra udgives en bog med cirka 10.000 emner, og hvor navn på fabrikken også oplyses. Bogen hedder "Hong Kong Enterprice". Normalt kræver fabrikken 1.200 stk. ens emner, og så vil prisen kun være 10-15 procent i forhold til detailpriser i Danmark.

Køber du et færdigt anpartsselskab hos en advokat, hæfter du ikke personligt på en gæld, såfremt din nye virksomhed går konkurs. Er dit nye firma ved at gå konkurs og har en større gæld, så skal du op på hesten igen, og det kan du ved at starte et nyt anpartsfirma, og det har naturligvis ingen gæld. 100 procent lovligt.

Mange af vore største virksomheder i Danmark, har også måtte lukke med gæld, men så med succes, starte op igen.

For mange år siden startede jeg med reklametryk på tekstiler i Svendborg og senere reklametryk på kuglepenne. Det var 30 fede år, men hvor jeg også måtte lukke et par firmaer og starte nyt op med frisk kapital i et nyt ApS. På et enkelt år var der hele fem virksomheder, og virksomheder med røde tal blev lukket.

Det, jeg mindes mest fra den tid, er ikke pengene, men mere de utrolig gode og hjælpsomme ansatte, og de mange interessante oplevelser vi sammen havde. Kunder gav også positive oplevelser for livet.

Annonce
Finn Wagner
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Annonce