Annonce
forside

Debat: Fyn er fin - også når det kommer til jobvækst

Jane Heitmann, medlem af Folketinget for Venstre, medlem af Folketingets erhvervs-, vækst-, og eksportudvalg, valgt på Fyn. Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Læserbrev: Aldrig før har flere danskere været i beskæftigelse. Det var det klare budskab, da Danmarks Statistik for nylig fremlagde de seneste beskæftigelsestal.

2.728.800 danskere har nu et lønmodtagerjob. Det bør vi alle i den grad glæde os over. For jobvæksten er også kommet til Fyn. Siden valget er antallet af lønmodtagere steget med knap 7000 i landsdelen. Det skaber vækst og bedre økonomi - og styrker vores fælles velfærd, både på den korte og lange bane. At flere bliver en del af det arbejdende fællesskab løfter os alle. Et fællesskab, som skaber glæde for den enkelte og gør flere forældre til endnu bedre rollemodeller for deres børn. Det kan fynboerne være stolte af.

Siden valget i 2015 er der blevet skabt mere end 120.000 private arbejdspladser. Det er ikke alene sket på grund af fremgang i økonomien, men også fordi Venstre har gennemført vækstfremmende politik. Det er jeg stolt af. I denne regeringsperiode har stop for skatte- og afgiftsstigninger og en jobreform skubbet på en udvikling, hvor flere kommer i job.

Sideløbende med de mange flere private arbejdspladser er der også betydeligt færre på offentlig forsørgelse. Siden valget i 2015 er der blevet 44.000 færre offentligt forsørgede. Og antallet af personer i kontanthjælpssystemet er faldet med 18.700 siden april 2016, hvor vi indførte kontanthjælpsloftet. Det er ikke kommet af sig selv, men med målrettet arbejde og med viljen til forandring. Så det går godt, når det kommer til beskæftigelsen og antallet af offentligt forsørgede - også på Fyn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce