Annonce
Middelfart

Debat: Fremtidens seniorbofællesskaber bør også være almene

Der er fuld gang i opførelsen af spændende seniorbofællesskaber landet over, og heldigvis. Der er rigtig god grund til at fremme udbuddet af seniorbofællesskaber i et samfund, hvor ensomhed er et voksende problem, og hvor antallet af 60+-årige fortsat stiger.

Senest i disse spalter har Regitze Tilma og Karin Riishede, byrådsmedlemmer for Venstre, efterlyst flere seniorbofællesskaber i Middelfart Kommune. De ser mulige partnerskaber med private investorer og pensionsselskaber, men ønsker man oprigtigt fra politisk side et bredt udbud af betalelige seniorboliger, så er de almene boligorganisationer også en vigtig samarbejdspartner.

Boligforeningen Lillebælt har allerede veldrevne seniorbofællesskaber i Gelsted og i Ejby og er p.t. i dialog om flere samarbejder. Vi har mange årtiers erfaring med boligfællesskaber for både unge, familier og ældre. Så i denne tid, hvor efterspørgslen er så høj efter seniorbofællesskaber, er det oplagt også at bruge vores ekspertise.

I mere end 70 år har vi i den almene boligsektor arbejdet for fællesskabsfremmende, gode boliger, der er til at betale. Netop den brede beboersammensætning med plads til alle er en almen kerneværdi, som også bør gælde for fremtidens seniorbofællesskaber. Alternativt vil mange af dem være forbeholdt de allermest ressourcestærke seniorer, hvilket aldrig kan være i hverken kommunens eller samfundets interesse.

Med cirka 80.000 interesserede seniorer og blot cirka 7.000 ledige seniorbofællesskabsboliger p.t. kan vi ikke udelukkende bygge os fra efterspørgslen. Heldigvis er der et stort potentiale i den eksisterende almene boligmasse, som endnu ikke bliver udnyttet fuldt ud. Det er oplagt at bygge nyt i fællesarealerne og øge tilgængeligheden endnu mere i boligerne for at tilgodese seniorernes ønsker om en mindre, nemmere bolig med tætte naboskaber. Her har vi allerede rammerne for inkluderende beboerfællesskaber, men det kræver politisk vilje til at samarbejde.

Her fra seniorbofællesskabet i Ejby. PR-foto: Boligforeningen Lillebælt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce