Annonce
forside

Debat: Forstoppelse i Svendborgs myldretidstrafik

Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce

Læserbrev: Det er rart, at Simac er i fuld gang med at realisere deres nybygning. Det har vi ventet længe på, så der nu kommer gang i den del af havneområdet. Svendborgs parkeringsnormer kræver, at der etableres p-pladser i tilknytning til byggeriet. Derfor skal de fornødne pladser på havnen sikres. Det får borgmester Bo Hansen (S) til at sætte trumf på, så der nu skal etableres 500 pladser i et p-hus. I den anledning skriver Fyns Amts Avis om forskellige partiers holdning til et p-hus og især størrelsen af det.

Det kan undre os i Liste T, at der ikke er blot en enkelt af de fire politikere, der stiller det spørgsmål, som vi i sidste kommunalbestyrelsesperiode stillede mindst to gange: Hvordan skal de mange biler komme frem og tilbage?

Hvis man blot en gang er kørt fra Thurø eller ad Nyborgvej i morgen- eller eftermiddagstrafikken, så kender alle frustrationen over de utallige trafikpropper, der er en kilde til daglig irritation. Hvis der skal fyldes yderligere 500-1000 biler ind på de nævnte strækninger, så er der såmænd ikke brug for noget p-hus, for så holder bilerne blot stille på vejene uden mulighed for at bevæge sig.

500 ekstra p-pladser skal finansieres, men hvordan skal vejene, der sikrer en anstændig trafikafvikling betales? Som vi i Liste T læser budgettet, kommer det til at knibe alvorligt med større infrastrukturelle investeringer - og mon ikke beboerne langs Rantzausmindevej vil undre sig, hvis der graves dybt i kommunekassen på havnen uden tanke på deres trafikale udfordringer?

Hvorfor tænkes der ikke nyt - bedre cykelstier og/eller shuttle-busser fra anlæg i byens udkant kunne forbedre vilkårene ikke blot for de nye bilister, men så sandelig også for de allerede fastkørte. Fremtidens trafik er ikke en mand = en bil. Vov et øje og giv parkeringsforholdene en overhaling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce