Annonce
Kerteminde

Debat: Flytning af Munkebo Bibliotek betyder en nedjustering af bibliotekets status

Læserbrev: Jeg er enig i at en reduktion af de mange kommunale kvadratmeter kan være nødvendig, kommunens skrantende økonomi taget i betragtning, men det var med en blanding af bestyrtelse iblandet sorg, jeg i tirsdagsavisen læste, at den seneste plan om en rokade af den kommunale bygningsmasse i Munkebo også omfatter en flytning af Munkebo bibliotek. For så var blækhuset pludselig ikke så langt væk.

Munkebo Bibliotek er som bekendt en fløj af den tidligere Troelskærskolen, og ved ombygningen af denne blev der lagt vægt på et særligt arkitektonisk udtryk - både udadtil med den bølgende østfacade og det prægnante, paladsagtige indgangsparti og indadti med hyggelige siddepladser og kroge. Som sådan var bygningen designet til at rumme et bibliotek og ikke noget andet og er et smukt ”kulturpalads” i det centrale bybillede her.

Fik jeg nævnt, at gæster, som for første gang betræder stedet, aldrig forsømmer at beundre og kommentere, hvor flot et bibliotek vi dog har her i byen? Der er måske, bortset fra natur og vand, ikke så meget andet vi kan prale med. Vil man virkelig sætte det over styr? Og kan man ikke frygte, at en flytning på længere sigt i praksis kan komme til at betyde en nedjustering af bibliotekets status som hovedbibliotek?

Jeg skal ikke blande mig i de økonomiske omkostninger, men en flytning af biblioteket til det nuværende, dunkle forsamlingshus bliver næppe billigt, da der formodentligt for at skabe lys skal åbnes op med store vinduespartier etc.

Jeg skal ikke tage andre Munkeboborgere til indtægt for mine meninger om denne sag, men jeg har indtrykket af, at jeg ikke står helt alene med dem. Så jeg håber inderligt, at både politikere og embedsværk vil genoverveje, om der dog ikke kan findes en anden løsning.

Annonce
Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce