Annonce
Debat

Debat: Fars pige og Cougar-Tina - jeg vil udfordres på fordomme for min licens

Hvis det var blevet sendt på Kanal 5, ville jeg aldrig have set det. Man er jo ikke den prollede type, der indtager unge mødres ulykke som underholdning.

Men nu hvor det er vores allesammens public service-belagte DR, der står bag, så har vi jo givet det til hinanden, og jeg sætter jeg mig med god samvittighed ved skærmen og sluger programmer som ”Cougarjagt” og ”Fars pige”.

DR lover mig jo, at jeg for min licens får noget, der altid har ”noget andet på hjerte end bare fascinationen. Og en klar præmis om, hvad vores programmer vil danskerne”. Citat: Programchef Lisbeth Langwadt i Politiken i onsdags.

Så jeg kan som seer nyde endorfinerne, når jeg griner og forarges over 47-årige Tina, der sidder i sin sofa og har ondt både oppe og nede efter en hård nat med en ung og ukærlig elsker. Eller over Alva, der lader sin far spænde et korset om sit i forvejen spinkle liv og leder efter grunden til, at hun føler sig så tom indeni, selv om faderens platinkort køber hende både Gucci- og Vuitton-tasker.

Indtil jeg opdager, at hov, det er jo bare fascination! DR lover mig at bryde tabuer, men jeg bliver ikke udfordret på mine fordomme om de to. Programmerne siger intet om samfundet, og tilrettelæggerne gør ikke andet end at følge med og highfive sig selv, når der for rullende kamera udspiller sig endnu en forargelig scene, der passer lige ind i vinklen. Hovedpersonernes historier bliver aldrig sat ind i en sammenhæng, og de får aldrig lov at bevise, at de er andet end stakkels.

DR's modsvar er, at programmerne må være gode, for de er blandt de mest sete på dr.dk. I det ræsonnement glemmer DR, at vi jo bare er mennesker: Vi stopper også op og glor på trafikuheld og finansierer clickbait-medierne ved at falde for rubrikker, hvor alt er et chok. Forskellen er, at vi betaler DR for at give os noget andet.

Hvis jeg alligevel bare skal grine og forarges, så vil jeg hellere se Paradise Hotel, der ikke giver sig ud for at være andet end godt gammeldags reality-tv. Men ind i mellem parceremonier og tequila-fester kan man med lidt god vilje få øje på strømninger i samfundet. I hvert fald nok til, at det på DR ville blive kaldt et socialt eksperiment.

Rikke Dal Støttrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce