Annonce
Sydfyn

Debat: Fælles løft af folkeskolen

Steen Tinning, De Radikale, glæder sig over, at folkeskolen blev prioriteret i årets budgetforlig.
Annonce

Læserbrev: I Børne- og Ungeudvalget var vi enige om, at vi på tværs af parti skel ville prioritere et løft af folkeskolen i de netop overstående budgetforhandlinger. Det lykkedes vi med.

Forliget medfører, at der i de kommende fire år er afsat yderligere 4 millioner kroner om året til styrkelse af de ”mangfoldige læringsmiljøer”. Det er et lidt tungt begreb, som handler om at skolen i endnu højere grad skal have rum for børnene i al deres forskellighed og være et sted, hvor flere børn bliver mødt, som de er, og bliver opmuntret til at lære nyt. Børn er som udgangspunkt nysgerrige på livet, og skolen skal både tilfredsstille og stimulere nysgerrigheden – og ikke det modsatte.

I praksis handler det blandt andet om mindre hold, mere variation i undervisningen, mere bevægelse i dagligdagen, mere praksisnær undervisning og flere voksne med særlige kompetencer tæt på elever med særlige behov. Det har de nu fået bedre muligheder for på folkeskolerne.

Det handler også om de fysiske rammer for undervisningen, og derfor kan vi i hele udvalget glæde os over, at der blev bevilget i alt 8 millioner kroner til indretning og design af læringsmiljøer i de kommende fire år – udover en særlig bevilling 6,8 millioner kroner til Tved Skole, hvor det er en særlig udfordring overhovedet at få plads til eleverne!

For Radikale Venstre er det særlig glædeligt, at budgetforliget i Svendborg Kommune bygger oven på finanslovsaftalen for 2020. Aftalen medfører, at vi i Svendborg kommune har fået 2,7 millioner kroner i 2020 som er øremærket ansættelse af lærere i folkeskolen. Det svarer i runde tal til fem fuldtidsstillinger. Aftalen medfører også, at vi i Svendborg kommune vil få små fire millioner i 2021, cirka 5,5 millioner i 2022 og små otte millioner kroner i 2023 – alt sammen målrettet et løft af folkeskolen.

I vores lokale sammenhæng kan vi hæfte os ved, at vi stadig har et effektiviseringskrav på 0,35 procent på skoleområdet, svarende til 1,7 millioner kroner i 2020 på hele skoleområdet. Vi sparer altså med den ene hånd og giver noget mere med den anden. Det kunne snildt være mere sammenhængende, og det vil vi i Radikale Venstre forsøge at rette op på ved næste års budgetforhandlinger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce