Annonce
Debat

Debat: EU skal stå fast over for Boris Johnsons galskab

Boris Johnsons drømmescenarie er klart. Han vil have en aftale med EU om, at Storbritannien skal have adgang til EU’s indre marked uden at følge de samme regler som alle andre. Det bør EU sige fra overfor.

Boris Johnsons drømmeaftale vil have alvorlige konsekvenser for vores danske virksomheder. På særligt to områder er det et kæmpe problem: dansk konkurrenceevne og forbrugersikkerhed mere generelt.

Hvis vi forestiller os en dansk og en britisk virksomhed, der begge producerer kuglepenne, bliver problematikken klar. Får Boris Johnson den aftale, han ønsker, behøver de britiske kuglepensfabrikker fremover ikke i samme grad at overholde krav i forhold til udledning af CO2 og hormonforstyrrende stoffer i plastik som de danske virksomheder.

Uden kravene er produktionen billigere, og den britiske virksomhed kan derfor udkonkurrere den danske på pris. Ikke nok med det får det også konsekvenser for danske og andre europæiske forbrugere, som følge af øget forurening og kuglepenne med flere hormonforstyrrende stoffer.

Mit budskab er derfor klart: EU må stå fast i forhandlingerne, og ikke vige over for en presset Johnson. For gør man det, vil det være til stor skade for både EU som helhed og især også Danmark. Det kan vi ikke tillade.

En fornuftig skilsmisseaftale der sikrer fair handelsvilkår, er selvfølgelig det, som vi alle sammen håber på. Og jeg håber stadig, at Johnson kommer til fornuft eller bliver presset af House of Commons til at acceptere den aftale, der ligger på bordet.

Et hårdt Brexit uden aftale er skadeligt for os alle. Men en aftale der ødelægger vores marked, og giver Storbritannien lov til at udkonkurrere vores virksomheder er endnu værre. Vi skal gerne have en aftale, men ikke for enhver pris.

Annonce
Niels Fuglsang
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Annonce