x
Annonce
Læserbrev

Debat: Et svar til Jens Munk

Lokaldebat: I onsdagens udgave af FAA lufter Jens Munk sin gammelkendte aversion over for fagbevægelsen og i særdeleshed 3F.

Kære Jens. Vi ved godt, at din empati over for os ikke har nogen særlig høj status, og at du synes vi er usympatiske. Vi synes dog at du går langt over stregen med dit indlæg i avisen.

Er der noget fagforbund, der står op for deres medlemmer, så er det 3F.

Vi iværksætter tiltag, der kan være med til at mindske vores medlemmers økonomiske tab. De tab, der opstår på grund af den pludseligt opståede krise.

Blandt andet har vi i hovedbestyrelsen besluttet at lave kontingentfritagelse i op til tre måneder for dem, der er ledige, og medlemmer af forbund og A-kasse.

Vi kan som fagforbund ikke lave kontingentfritagelse på A-kassedelen, da den et statsligt styret, men vi gør, hvad vi kan for at hjælpe vores medlemmer i denne krisesituation.

Vi er solidariske med vores medlemmer.

Dit angreb på os, fordi vi har en mening om at navngivne firmaer fyrer deres medarbejdere, klinger meget hult. Efter at der er lavet en trepartsaftale mellem folketing, arbejdsgiverforeninger og fagbevægelsen, opfordrer vi til at arbejdsgiverne bruger denne mulighed i stedet for at opsige medarbejderne.

Nogle firmaer bruger muligheden, andre ikke. Og vi ved godt, at mange firmaer er i en svær situation.

Hvis man kigger på f.eks. virksomheden Birn, som har mange ansatte, ja så har de valgt trepartsmodellen, altså holde på medarbejderne.

Det bør vi alle sammen som samfund være glade for, også du Jens.

Når man så ikke bruger muligheden, ja så ender medarbejderne i arbejdsløshedskøen.

Derfor vores udmelding, Jens. Det må være alle, der skal være med til at udvise samfundssind, hvis vores allesammens fællesskab skal komme godt igennem krisen.

Bjarne Elnegaard, formand for 3F Sydfyn, giver et svar til Jens Munk (løsg.)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce