Annonce
Debat

Debat: Et nej til gavn for Danmark

Læserbrev: Den 1. juni skal vi igen stemme om Danmarks tilknytning til EU. Regeringen ønsker at afskaffe det forsvarsforbehold, som Danmark havde krævet i 1992 for at involver nationen yderligere i samarbejdet med EU.

Til denne afstemning fremfører ja-siden argumenter om, at “Danmark vil stå alene i Europa”. Intet kunne være mere forkert. Danmark har i årevis via vores medlemskaber i FN og Nato deltaget i missioner, hvor også EU har deltaget, alle gange frivilligt og med stor succes i forhold til den respekt, der er for Danmarks indsats militært.

Så hvorfor ønsker regeringen et ja og dermed en afskaffelse af et forbehold, der ingen hindring har været for Danmark internationalt? Det er nok bundet op i, at regeringen og især Mette Frederiksen er under et voldsomt pres fra især Tyskland og Frankrig, som begge længe har ønsket en “ægte EU-hær”.

Annonce

Samme ønske har den tredjestørste gruppe i Europa-Parlamentet, hvor lederen, den belgiske Guy Verhofstadt ligeledes har udtrykt sit ønske om at fjerne vetoretten og ændre det, således at kommende beslutninger i EU skal ske ved flertalsbeslutninger. Samme ønske har Ursula von der Leyen i denne uge været ude med i medierne. Det er to skræmmende forhold for de mindre lande i EU og især os i Danmark.

Vi har tidligere oplevet, at Danmark har mistet grundlæggende kerneværdier i vores velfærdssamfund, pga. et flertal i EU ville noget andet. Her kan nævnes den dansk model, hvor arbejdsgiver og -tager forhandler løn. EU bestemmer nu mindstelønnen i Danmark, eller vores ønske om selv at beslutte, om der skal øremærkes barsel til fædre - det bestemmer EU nu også. Det viser desværre, at EU koster på vores ret til selv at bestemme og dermed på vores suverænitet.

Det er ikke en vej, som jeg ønsker, at Danmark skal forsætte ud ad, og derfor stemmer jeg nej til afskaffelsen af vores forsvarsforbehold den 1. juni.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Erhverv For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Kerteminde

Mindst tre biler udsat for seriehærværk i central handelsgade: Kristian og Tine fik i ly af mørket smadret sidespejle

Annonce