Annonce
Sydfyn

Debat: Et grønnere Svendborg

Budgetforlig i Svendborg Kommune for 2021 indgået 18. september 2020. Jesper Kiel, Dorthe Ullemose og Hanne Ringgaard. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce

Læserbrev: Vi gik til forhandlingsbordet med et ønske om et grønnere, friere og stærkere Svendborg med konkrete forslag. På det grønne område er vi særligt glade for at følgende udspil blev forhandlet igennem.

Der et afsat godt 34 mio.kr. i budgetperioden til udmøntning af CO2-reduktionshandleplan 2021-2030 for at understøtte kommunens klimamål om, som virksomhed at være omstillet til 100% vedvarende energi og dermed have 0-udledning af CO2 inden 2030. Pengene investeres primært i varmepumper og elbiler og cykelstipuljen opprioriteres. Samtidig undersøges muligheden for at aktivere kommunens VE-selskab til at producere vedvarende energi til kommunens eget forbrug ved at stille kommunegaranti eller indskyde kapital.

For at understøtte den bæredygtige udvikling er der afsat 1,8 mio. kr. årligt, herunder for at deltage i Region Syddanmarks ”DK2020 projekt” og for at give ekstra ressourcer til natur- og miljøområdet. Go2Green får et øget årligt tilskud til at understøtte foreningens initiativer.

Der afsættes 0,5-2 mio. kr. årligt til naturgenopretning i relation til biodiversitet, dels med henblik på at opdatere datagrundlaget for kommunens målrettede indsats for at bevare og højne biodiversiteten og dels med henblik på at indgå i projektet LIFE-Biodiversity sammen med andre fynske kommuner.

Men henblik at sikre, at flere anvender kollektiv trafik, indføres et forsøg med gratis bybusser i weekenden. Det næste udspil vi gik til forhandling med følger i næste læserbrev. Det handler om lokal områderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce