Annonce
Sydfyn

Debat: Er I skøjtende ligeglade?

Læserbrev: Jeg fik lørdag nær morgenkaffen galt i halsen, da jeg læste, at vores byråd vil bruge vores skattekroner til en skøjtebane på torvet! Helt ærligt, det kan da umuligt være gennemtænkt. Jeg, og sikkert andre borgere, vil betragte det som fråseri at bruge en million kroner til etablering af skøjtebanen og 300.000 kroner i driftsomkostninger, også set i lyset af et forvejen presset budget med besparelser, der rammer borgerne.

Byrådet vil så gerne have liv på torvet. Det undrer mig, hvorfor kun om vinteren? Torvet er også øde om sommeren, men her er så et forslag: Vi må da have opført en swimmingpool, der omkranses af palmer, til glæde for alle vore sommergæster og borgere. Jeg tror, at etablering og drifts-omkostningerne vil være sammenlignelige. Spøg til side, og helt ærligt, hvorfor ikke bare flytte springvandet tilbage på sin oprindelige plads omkranset af bænke, og plant så nogle træer. Det vil skabe et grønt miljø, og vi får et nyt mødested: ”Vi mødes ved springvandet”. Nu har jeg ikke sat mig ind i, hvad det vil koste, men det kan umuligt være dyrere end skøjtebanen, og endelig er genetableringen kun en engangsudgift. I politikere er ude på en glidebane, hvis dette skøjtebaneprojekt bliver en realitet. Jeg og mange andre borgere frygter I også er skøjtende ligeglade?

Annonce
Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce