Annonce
Sydfyn

Debat: Er det virkelig rød socialpolitik?

Spidskandidat og gruppeformand Mette Kristensen (V) (i midten) ved indgåelsen af årets budgetforlig i Svendborg Kommune. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Annonce

Læserbrev: Debatsiderne bugner i øjeblikket af indlæg fra byrådsmedlemmer, som gerne vil tage æren for de mange service- og anlægsudvidelser, som indgår i det netop vedtagne budgetforlig. Det er fuldt forståeligt. Takket være en ny udligningsreform har der i år været mange penge at uddele, både til velfærd og anlægsprojekter.

Venstre har også sat sine aftryk på budgetforliget, og hvert år går vi til forhandlingerne med det udgangspunkt at skabe en kommune i bedre balance og anvende skatteborgernes penge så ligeligt og fornuftigt som muligt.

Hos venstrefløjen og DF er begejstringen stor over afskaffelsen af effektiviseringskravet på ældreområdet, og det er her, at jeg lige må hejse flaget. For når man fjerner effektiviseringskravet, betyder det samtidig, at vores administration ikke længere er forpligtet til at søge bedre og smartere måder at drive kommunen på. Er det ansvarlig økonomisk politik? Som i enhver privat virksomhed bør vi også i Svendborg Kommune, med et budget på 3,7 milliarder, have fokus på bedre udnyttelse af IT, nye arbejdsgange og opgaver, der kan udføres anderledes og mere effektivt.

Venstrefløjen og DF bør oplyse borgerne om, at konsekvensen af at fjerne effektiviseringskravet er, at der ikke i fremtiden er råd til mærkbare nye udvidelser og forebyggende indsatser på ældreområdet. Tiltag som kunne komme de ældre mindst lige så meget til gavn. Endelig skal man huske at fortælle, at effektiviseringskravet fastholdes på de allermest sårbare borgere, nemlig social- og handicapområdet. Og hvis man mener, at fjernelse af effektiviseringskrav på ældreområdet er godt, hvordan skal man så nu forklare børn, forældre og medarbejdere på skoleområdet, at de fortsat skal spare. Er det ikke at skabe ulige vilkår for vores udsatte borgere og forfordele nogle grupper frem for andre? Det kan da ikke være rød socialpolitik!?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Annonce