Annonce
Sydfyn

Debat: Er det en ordentlig tone i færgedebatten?

Niels Vous efterlyser en ordentlig tone i debatten om en nye færgeforbindelse mellem Lohals og Korsør. Privatfoto.

I et debatindlæg, onsdag, levner Lars Bjørnvik ikke mange chancer til bestræbelserne på en færge mellem Lohals og Korsør.

Det er meget muligt at han har ret heri, men tonefaldet hr. Bjørnvik! Jeg synes,det er affattet i et temmelig nedladende og belærende tonefald. At du desuden gør dig til dommer over andres faktiske evner, herunder realitetssans, fortæller vel dybest set mere om dig, end det gør om f.eks. medlemmerne af initiativgruppen.

En ting er i hvert fald sikkert; interessen var enorm. Journalist Michael Lorenzens skrev efterfølgende i avisen en meget grundig artikel om mødet på Banjen i Lohals, hvor han vurderede deltagerantallet til ca. 100. Og det var efter min bedste vurdering ingenlunde overdrevet.

Det gør et vist indtryk, især da det altovervejende – med ganske få undtagelser, forstås! – var lokale folk, som var mødt frem.

Måske skulle vi anskue emnet helt overordnet og med andre øjne. Kunne vi påvirke beslutningstagerne til at genoverveje infrastrukturen i vores land?

Er det rimeligt, at vi poster en stor mængde penge i visse transportformer (f.eks. bus og tog) samtidig med, at færgedrift i langt overvejende grad er overladt til rene driftsøkonomiske måle- og regnemetoder?

Kunne vi få politikerne til at indse, at en underskudsgivende færgerute ikke må ses isoleret, men skal ses i en langt større sammenhæng?

Hvis en gammel idiot som jeg(!) løber rundt og spiller oldboys-fodbold og brækker en fod, er der gratis ophold og fuld forplejning på et af vore sygehuse. Men knækker jeg en tand, er der i dag fuld betaling ved tandlægens pengekasse.

Der er nok at tage fat på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce