Annonce
Læserbrev

Debat: Endnu et stød under bæltestedet til Svendborgs maritime arv

Læserbrev: Så fik vi endnu engang bekræftet, at politikere og embedsværk ikke har blik for at byens maritime arv skal understøttes for at den kan bevares.

Det er fantastik den ene dag at kunne læse i avisen om alle de maritimt relaterede virksomheder og den næste, at et meget unikt maritimt museum bliver udstødt uden reelt at have fået en chance for at bestå, bl.a. på grund af de meget korte frister for at kunne blive i hallen på Frederiksø, hvilket har gjort det uhyre vanskeligt at få fat i tilstrækkelige fondsmidler.

Efter et arbejdsliv på over 50 år i lystbådsbranchen mener jeg at have en god mulighed for at vurdere, hvad det er, Danmarks Museum for Lystsejlads indeholder, og der er virkelig tale om mange klenodier. Ved samtaler med folk i lystbådsbranchen og blandt sejlere bliver museets situation ofte diskuteret, og alle - og jeg siger alle - kan ikke se, at et lystsejladsmuseum kan ligge andre steder end i Svendborg (på Frederiksø) og at det bør bevares.

Jeg forstår ikke, at Svendborg Museum ikke kan se muligheder med et samarbejde/fusion, måske ikke med et stort ”forkromet” museum, men en mindre afdeling med skiftende tema-udstillinger, der er nok at tage af, f.eks. Henry Rasmussen (verdens nok dygtigste bådkonstruktør og opvokset i Svendborg), Sofus Webers Værft i Gl. Hestehauge, værfterne i Strandhuse (Madsen og Mikkelsen), Aage Walsted, Bjørn Jensen, Danmarks ældste sejlklub m.m.

Svendborg Museum kunne dermed råde bod på den behandling Troensesamlingerne fik og igen komme frem i lyset i Svendborg, hvor de hører hjemme, i stedet for at udlåne dele til et museum i Flensborg (for øvrigt en super udstilling om Henry Rasmussen og hans værft i Bremen).

Jeg er ikke bekendt med, hvor stort tilskud Svendborg Museum modtager fra kommunen, men jeg kan på hjemmesiden se, at der er mere end 20 ansatte, hvilket får mig til at spørge om der ikke blandt disse var nogle, som kunne være med til at understøtte Svendborgs Maritime arv? Lad os få oplyst tilskud pr. besøgende på museet?

En sidste bemærkning: Der skal godt nok en god sælger eller dårlig politiker til at få placeret et Baggårdsteateret på Frederiksøen i stedet for et maritimt museum.

Hans Emil Petersen, yachtkonsulent og frivillig på Danmarks Museum for Lystsejlads, mener at museet bør bevares på Frederiksøen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce