Annonce
Nyborg

Debat: Endelig får naturen plads

Tiden er løbet fra tætbeskårne græsplæner, mener SF's Suzette Frovin : Vibeke Volder

Læserdebat: Allerede tilbage i efteråret 2019 foreslog SF i budgetforhandlingerne, at Nyborg Kommune skulle i gang med at omlægge grønne arealer til mere vild natur.

Vi blev enige med de andre partier om at indføre en ordning, så institutioner og virksomheder, der erstattede græsarealer med vild(ere) bi-venlig natur, kunne få et grønt certifikat. Ordningen var tænkt som en måde at synliggøre alle de tiltag, som vi i SF forestillede os ville blive sat i søen, efter budgetaftalen var vedtaget. Men siden er der stort set ingenting sket. Vi foreslog også dengang, at kommunens grønne arealer skulle passes, så blomster, planter og dyreliv fik de bedste levebetingelser i stedet for at skære alt ned til jorden midt i sæsonen. Det var der desværre ikke flertal for.

Men nu har Nyborg Kommune meldt sig til konkurrencen "Danmarks Vildeste Kommune", vi er tilmeldt initiativet "Vild med Vilje", og vi har indgået et sommerfuglesamarbejde med Danmarks Naturfredningsforening på volden omkring slottet. Så nu er der håb for, at vi endelig går mod grønnere tider.

Udover de mange kommunale arealer, som er udlagt med græs uden stor plads til biodiversitet, mener vi i SF, at der stadig er et stort potentiale i at samarbejde med lokale virksomheder i hele kommunen. Det samme gælder et samarbejde med DSB om at erstatte de døde områder omkring baneanlægget og på havnen med planter og blomster, der styrker biodiversiteten. For vi skal have alle arealer i hele kommunen i spil, hvis vi for alvor skal gøre en forskel. Og samtidig skal vi i gang med at udlægge flere områder til natur, så vi får større sammenhængende naturarealer i hele kommunen.

Tiden er løbet fra tætbeskårne græsplæner og afsvedne grønne områder, hvor end ikke en mælkebøtte har lyst til at gro. Selvom der åbenbart skulle en national konkurrence til at sætte fart på initiativerne, er vi i SF glade for, at der nu endelig sker noget. Det er på høje tid, at vi giver naturen plads til at udfolde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce