Annonce
Debat

Debat: En rosenrød historie fra et plejehjem

Annonce

Synspunkt: Den meget forfærdelige historie fra plejehjemmet Kongsgården som i øjeblikket er fremme i medierne er forhåbentlig et enestående tilfælde. Der er heldigvis rigtig mange fantastiske gode plejehjem her i vores land.

Jeg har min mor boende på et af dem, Ærtebjerghaven i Odense N. Jeg tager virkelig hatten af for den pleje og omsorg min mor får her. Det er lige fra hygiejne, pleje, god mand og ikke mindst kærlighed og omsorg.

Min mor er 93 år og ramt af demens og hendes humør og adfærd kan svinge utrolig meget, men personalet på plejehjemmet formår altid at tackle de dårlige situationer til noget positivt. De giver sig virkelig tid til at sætte sig ned og tale med de ældre.

Jeg kommer aldrig på besøg, uden at der er et stort smil fra personalet. Der er meget rent og pænt overalt. Min mors lejlighed er altid pæn. Sengen er redt med sengetæppe på, og badeværelset skinner. Jeg ser aldrig snavset tøj, bleer eller lignende, altid rene håndklæder, rent sengetøj og der bliver sågar plukket en buket blomster i haven som står og pynter på hendes bord, Min mor er altid pæn og ren.

Deres fællesstue er super hyggelig. Der er ikke et måltid, uden der er pyntet med fine servietter og søde blomster, der lyder dejlig musik fra højtaleren med gode gamle melodier, som de ældre kan synge med på. Der dufter af hjemmebag, og når vi nærmer os sidst på eftermiddagen, kan man begynde at fornemme duften af hjemmelavet aftensmad. Lørdag og søndag bliver min mor og de andre ældre tilbudt en lille snaps til deres frokost og et glas rødvin til aftensmaden. De får sig indimellem en sving om, der bliver spillet guitar, og de sidder og synger allesammen.

Dem, som har lyst, bliver samlet i det store fællesrum til gymnastik en gang om ugen, der er en, som spiller kort med dem, laver perler, læser, syr, strikker og andre hyggelige aktiviteter. Hvis min mor ytrer ønske om en gåtur eller cykeltur, får hun også den oplevelse, selvfølgelig når der er tid.

Jeg tror bestemt ikke, at Ærtebjerghaven har større normeringer end andre plejehjem, men her forstår de at prioritere deres arbejde. Jeg kan godt fornemme, at når de ældre tager sig en middagslur, eller der er pårørende på besøg, så løber de stærkt for at nå deres praktiske arbejdsopgaver, men når de ældre har brug for dem, er de der.

Jeg ser også meget sjældent en medarbejder sidde ved en computer, de opgaver skal de jo selvfølgelig også løse, men de gør det, når der er luft til det.

Min mor er rigtig glad for at bo på plejehjemmet, og det er i allerhøjeste grad super dejligt at se, hvordan hun bliver passet og plejet. Det var selvfølgelig for mig som datter mit ønske, at min mor havde kunne være blevet i sit eget hjemme, men som hun har det nu her på plejehjemmet, er det den mest fantastiske måde, hun og jeg og hele familien får oplevet hendes sidste del af et langt liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Assens

Restaurantejer beder om forståelse: Gæster skrider og er sure over at skulle bære mundbind

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce