Annonce
Sydfyn

Debat: En fremmed er en ven, du ikke har mødt endnu

Annonce

Læserbrev: Rolig nu! Lad dog dommedagstrommerne blive inde i skabet! Man har på Christiansborg besluttet at lukke Udrejsecenter Sjælsmark.

Det var bestemt også på tide. Dér lever i øjeblikket en gruppe familier ude fra verden – med rigtig mange børn – under kummerlige forhold. De ville helt sikkert have godt af at komme herned til os. Vi har roen og freden – og personale med erfaring – som kan være med til at give vore gæster den omsorg, de har brug for. Kriminelle?

Deres største forbrydelse er, at de ikke frivilligt rejser tilbage til deres hjemlande, hvor byer står i brand, bomberne falder, og "forkert" tænkende bliver forfulgt – mange steder med døden til følge. Når man søger asyl, er man som regel overbevist om, at man er i livsfare i sit hjemland – uanset, om de danske myndigheder er enige eller ej. Når personalet i Udlændingestyrelsen vurderer, om folk kan få midlertidig opholdstilladelse eller om de skal sendes hjem, er beslutningerne som oftest farvet af, hvilken vej vinden blæser i øjeblikket. Og med den indstilling, som lå som en dyne over forvaltningskontorerne under den tidligere borgerlige regering, var mange dømt på forhånd. De internationale nødhjælpsorganisationer fraråder, at man tvinger folk tilbage til flere af de pågældende områder. Så rigtig god idé, Ole!

Ud over muligheden for evt. at rette en smule op på skaden forvoldt af tidligere lovgivere, kan vi styrke lokalsamfundet både kulturelt og økonomisk.

Nej, vi er ikke naive. Der kan altid komme udfordringer. Der er tilsvarende udfordringer flere gange hvert år, når der kommer større grupper til øen på én gang. Men det stopper os da ikke. Ærø har nogle udfordringer. Men vi har gode erfaringer med at tage imod folk ude fra verden. Og så har vi også som mennesker og som samfund pligt til at tage medansvar for, hvad der sker rundt omkring os. Det bliver måske slet ikke aktuelt lige her – men måske på et andet tidspunkt. Vi får flere kvoteflygtninge til Danmark, og som verden ser ud i disse år, kan det være udmærket, at vi får debatten – på et sagligt grundlag.

En fremmed er en ven, du ikke har mødt endnu.

Enhedslistens Alex Suszkiewicz roser borgmester ole Wej Petersen (S) for idéen om at oprette udrejsecenter på Ærø. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

Hall of Fame

Portrætserie: De største danske sportsnavne - fra Ragnhild Hveger til Michael Laudrup

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce