Annonce
Debat

Debat: En forsømt ældrepleje

Annonce

Synspunkt: De rædselsfulde enkeltsager, vi ser i dag på vores ældre-plejecentre, er til dels selvforskyldte. Det nytter ikke noget, at det kommunale system ustandselig påberåber sig mangel på økonomisk ressource som årsag, når problemet oftest er dårlig og utidssvarende ledelse.

Der, hvor kommunerne hurtigst kan sætte ind med forbedring, er ved at den politiske udvalgsformand, som er ansvarlig for området, tager ansvar og sammen med den centrale ledelse på rådhuset iværksætter en ”on location” supervision af den lokale leder på institutionen, tager fat om den daglige arbejdsgang for lederen, følger hverdagen på stedet og påpeger de ting og sager, der skal ændres på. Følger denne et stykke tid f.eks. en uge til at starte med, gentager processen efter nogle måneder, hvis der er behov, og fortæller, hvordan man som kommune ønsker dagligdagen skal se ud på plejeområdet.

Det kan i begyndelse være lidt svært for den lokale plejehjemsleder at acceptere denne følge af en fra chefgruppen, men det går som regel over efter kort tid.

Personalet på gulvet mærker lynhurtig denne tilstedeværelse af både det politiske fokus på deres arbejde, hvilket igen kan bevirke en højere grad af arbejdsglæde der igen, med stor sandsynlighed, giver et mindre sygefravær. Altså en win–win-situation. Naturligvis skal det præciseres, at det indebærer, man har noget kompetent personale i chefgruppen, som kan udføre denne supervision - en sygeplejefaglig uddannelse vil være godt. En evt. klynk om manglende økonomi holder ikke rigtig, med mindre man kaster sig ud i nye ansættelser af yderligere personale – konsulent bistand osv.

Initiativet skal komme fra den politisk ansvarlige udvalgsformand, en kommunalbestyrelse- økonomiudvalg, som virkelig vil denne opgradering af ældreplejen til nutidens krav om værdighed og omsorg for vores ældre medborgere.

Havde selv fornøjelsen at arbejde med området som Formand for Kultur og Socialudvalget i en mindre fynsk kommune for 25 år siden, hvor nøjagtig samme problematik var i fokus. Her fik vi, i al beskedenhed, vendt skuden bl.a. ved hjælp af noget yderst kompetent personale i chefgruppen, men det fungerede efter hensigten.


En evt. klynk om manglende økonomi holder ikke rigtig, med mindre man kaster sig ud i nye ansættelser af yderligere personale – konsulent bistand osv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Nyt håb i de sidste sekunder: Bulldogs udlignede kort før tid til 3-3 i Herlev og fik det ene point - efter tabt forlængelse og straffeslag

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce