Annonce
Debat

Debat: Ekstra skat på syge medarbejdere

Annonce

Økonomi: Som et led i næste års finanslov vil regeringen fremover sende en større regning til virksomhederne for længerevarende sygemeldte medarbejdere. Det frygter jeg vil få store konsekvenser for både virksomhederne og de mange borgere, der ønsker et arbejde.

Regeringen siger, at de vil løfte velfærden. Det skal eksempelvis ske ved at udbygge den offentlige sektor. Ansætte flere sygeplejersker, som ikke findes. Og annullere omprioriteringsbidraget på uddannelsesområdet – dog ikke for de humanistiske og samfundsfaglige uddannelser.

Og hvem skal betale regningen? Det skal de danske virksomheder.

Regeringen mener, at virksomhederne, som siden finanskrisen har skabt vækst og velstand i Danmark, skal straffes. For står det til dem, skal den såkaldte arbejdsgiverperiode i sygedagpengeloven forlænges med 10 dage. Det vil betyde en halv milliard kroner i ekstraudgifter til arbejdsgiverne – både i det private og det offentlige.

Må man altså kunne forstå, at det skal være dyrere at drive virksomhed i Danmark.

Det kommer ikke kun til at gå ud hårdt ud over virksomhederne, men også for de mange arbejdsløse danskere, som med lys og lygte leder efter et arbejde. For med regeringens forslag vil man de facto pålægge en ekstra skat på syge medarbejdere. Det vil påvirke virksomhedernes villighed til at ansætte medarbejdere med højere risiko for sygefravær.

Socialdemokratiet har om nogen været fortaler for, at de mange ledige danskere, som gerne vil i arbejde, skal have et arbejde. Derfor virker det da også komplet uforståeligt, at regeringen vil indføre en barriere for de mange ledige danskere, som inderligt ønsker et arbejde.

At pålægge virksomhederne en ekstra skat, får dem ikke til at ansætte medarbejdere med højere risiko for sygefravær – tværtimod.

Så kære Socialdemokratiet. Drop den ekstra skat på syge medarbejdere. Det kommer til at koste samfundet dyrt.

Anni Matthiesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder pressemøde om corona-situationen i bydelen

Annonce