Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Debat: Dyneløfteri i Ærøskøbing

Bent Juul Sørensen skriver læserbrev om helårsbeboelse i Ærøskøbing. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Da jeg i 2010 kom i kommunalbestyrelsen, fandt jeg hurtigt ud af, at tilladelserne til at få fritidshus på Ærø var lemfældige. Hvis man kendte nogen eller mødte de rette cyklister på gaden, gik alt glat igennem. Hvis man derimod ikke var en af de “gode” eller af den rette slægt eller det rette parti, så var det svært med tilladelse til fritidshus. Området var ren anarki og “klondyke”.

Undertegnede tog i 2014 initiativ til, at kravet om helårsbeboelse blev ophævet i Marstal og i den nyere bydel i Ærøskøbing. Dette låste op for familier, der var fastlåste og gav dynamik med ny tilflytning. I de lokalplaner hvor forvaltningen nåede at få det gjort. I 2016 konkretiserede en enig kommunalbestyrelse dette og slog fast, at kommunen ikke kunne håndhæve helårsbeboelse i Ærøskøbing gamle bydel, samt at dette fremad ikke kunne ændres med tilbagevirkende kraft. Klar og tydelig tale. Et flertal i Økonomi og erhvervsudvalget har i torsdags valgt at overse denne demokratiske beslutning fra 2016 og vil nu lave dyneløfteri i Ærøskøbing. Vel at mærke kun i huse, der er anmeldt af Jens Weiss.

Så har man det rette parti eller rette slægt, går man stadig fri. Jeg finder, det er en uanstændig forskelsbehandling og en handling, der sker helt imod hvad kommunalbestyrelsen har vedtaget.

Annonce

MEN IKKE NOK MED DET.

På det åbne land har man administrativt bestemt at kontrollere alle tyske borgere. Der omtales anonyme anmeldelser, men intet håndfast er lagt frem for politikerne. Slet ingen forankring i det politiske felt. En kraftig rundbarbering på cvr. nr., skat og moms und “alles muss sein” sker nu. En behandling de færreste lokale forretninger uden kasseapparat ville kunne klare. Modviljen mod udlændinge syd for Padborg er udtalt. En enkelt har endda formastet sig til at have flere huse.

Mange af de omtalte ejendomme har ellers fået en tiltrængt renovering og skabt forhold, der er til at nyde synet af. Glade tyskere der involverer sig i samfundet og tager ledige jobs.

Frie initiativer, fri dynamik og frit liv er min livret

Jeg søgte i torsdags at fastholde kommunalbestyrelsens administrations grundlag fra 2016 i Ærøskøbing, samt at standse kommunens selvbestaltede commandoraid imod tyske statsborgere. Dette lykkedes desværre ikke. Jeg stod mutters alene. Jeg synes ikke, vi skal have et samfund, hvor kommunen skal bestemme for et lille mindretal og hvad de skal bruge deres huse til. Jeg synes bedst om, at forvaltningen følger kommunalbestyrelsens retnings linjer.

Frie initiativer, fri dynamik og frit liv er min livret. Det gør Ærø til et interessant samfund at flytte til.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Fyn

Politi og brandvæsen til stede ved skole

Navne

Den 45-årige guldlægger Jack snakkede med landstræner Kasper Hjulmand på direkte tv: I 1987 fik han sin største oplevelse med landsholdet

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

OB

Brøndby Stadion bliver stribet: Bus efter bus efter bus kører OB-fans til pokalfinalen

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Kultur

Vilde Windfeld vinder Webster-pris

Annonce