Annonce
Debat

Debat: Dygtige ledere kan godt være over 60 år - også i Hjemmeværnet

Annonce

Forsvar: Frivillige i Hjemmeværnet bidrager hvert år med rigtig mange timers arbejde. Timer og tid der gør at vi kan bo og leve i et trygt Danmark. De seneste måneder har jeg på mine ture rundt i landet haft lejlighed til at tale med en hel del hjemmeværnsfolk. Jeg er fuld af beundring for og taknemmelighed over den høje faglighed og det store engagement, som jeg har mødt. Og som udgør fundamentet for Hjemmeværnet. Men lige så fuld af respekt jeg er over det frivillige arbejde. Lige så forundret blev jeg over at høre, at vi har en lovgivning, der betyder, at vi siger farvel og tak til befalingsmænd i Hjemmeværnet, når de har rundet 60 år. Det mener jeg ganske enkelt er den forkerte vej at gå. Selvom man runder 60 år er man ikke for gammel til at være en dygtig leder. Heller ikke i Hjemmeværnet. Tværtimod. Man har erfaring, ro og overblik. Og mange er fortsat i rigtig god fysisk form. Derfor ønsker jeg at afskaffe den bestemmelse, der forhindrer dygtige frivillige folk i at fortsætte det gode arbejde. Det må være evnerne som leder og den mentale samt fysiske form, der er afgørende for, om man kan fortsætte eller ej. Det gælder i øvrigt uanset om man er 40, 60 eller 70 år.

Trygheden er i den grad udfordret i disse år med mange forskellige trusler. Derfor er der brug for alle gode kræfter i det danske Hjemmeværn, som skal løse mange forskelligartede opgaver, hvor der er der brug for et bredt spektrum af kompetencer. Og derfor kan vi simpelthen ikke tillade os at smide guld på gaden. Vi har både brug for flere unge, der vil være med til at passe på danskerne. Men vi har også brug for den erfaring og viden, som den mere gråhårede del af Hjemmeværnet repræsenterer. Afskaffelsen af alderskriteriet på de 60 år er et klart signal fra min side om, at alle er værdsat. Dertil kommer, at vi kan spare en del bureaukrati, der lå gemt i de kringlede dispensationsregler, som har været håndhævet gennem en årrække.

Jeg kan ikke sige det nok gange. Hjemmeværnet er og bliver en vigtig brik for at sikre et trygt Danmark. Tak til alle jer der bidrager, har bidraget eller ønsker at bidrage i fremtiden. Uanset alder.

Trine Bramsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Michelsen om de dårlige perioder: - Hvis jeg bliver påvirket for meget, er jeg en skizofren far og mand

Fyn

Uheld i nødspor på Fynske Motorvej

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Annonce