Annonce
Debat

Debat: Dygtige ledere kan godt være over 60 år - også i Hjemmeværnet

Forsvar: Frivillige i Hjemmeværnet bidrager hvert år med rigtig mange timers arbejde. Timer og tid der gør at vi kan bo og leve i et trygt Danmark. De seneste måneder har jeg på mine ture rundt i landet haft lejlighed til at tale med en hel del hjemmeværnsfolk. Jeg er fuld af beundring for og taknemmelighed over den høje faglighed og det store engagement, som jeg har mødt. Og som udgør fundamentet for Hjemmeværnet. Men lige så fuld af respekt jeg er over det frivillige arbejde. Lige så forundret blev jeg over at høre, at vi har en lovgivning, der betyder, at vi siger farvel og tak til befalingsmænd i Hjemmeværnet, når de har rundet 60 år. Det mener jeg ganske enkelt er den forkerte vej at gå. Selvom man runder 60 år er man ikke for gammel til at være en dygtig leder. Heller ikke i Hjemmeværnet. Tværtimod. Man har erfaring, ro og overblik. Og mange er fortsat i rigtig god fysisk form. Derfor ønsker jeg at afskaffe den bestemmelse, der forhindrer dygtige frivillige folk i at fortsætte det gode arbejde. Det må være evnerne som leder og den mentale samt fysiske form, der er afgørende for, om man kan fortsætte eller ej. Det gælder i øvrigt uanset om man er 40, 60 eller 70 år.

Trygheden er i den grad udfordret i disse år med mange forskellige trusler. Derfor er der brug for alle gode kræfter i det danske Hjemmeværn, som skal løse mange forskelligartede opgaver, hvor der er der brug for et bredt spektrum af kompetencer. Og derfor kan vi simpelthen ikke tillade os at smide guld på gaden. Vi har både brug for flere unge, der vil være med til at passe på danskerne. Men vi har også brug for den erfaring og viden, som den mere gråhårede del af Hjemmeværnet repræsenterer. Afskaffelsen af alderskriteriet på de 60 år er et klart signal fra min side om, at alle er værdsat. Dertil kommer, at vi kan spare en del bureaukrati, der lå gemt i de kringlede dispensationsregler, som har været håndhævet gennem en årrække.

Jeg kan ikke sige det nok gange. Hjemmeværnet er og bliver en vigtig brik for at sikre et trygt Danmark. Tak til alle jer der bidrager, har bidraget eller ønsker at bidrage i fremtiden. Uanset alder.

Annonce
Trine Bramsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce